Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, a semnat cu Banca Comerciala Romana (BCR) un acord de finantare in valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale. Contractul se va derula pe o perioada de 10 ani.

Chimpex va utiliza finantarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat in Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea-soarelui, etc.).

Terminalul va fi complet automatizat si va permite descarcarea simultana a cerealelor din tren, camioane si barje si ȋncarcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de pana la 63.000 tone. Alte facilitati oferite de noua constructie sunt: aerisire si monitorizare constanta printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustari la ȋncarcare si descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free si transbordare directa de la mijlocul de transport la vas.

Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei.

Chimpex este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Constanta din 1971, fiind parte din grupul Ameropa. Este situat intr-una dintre cele mai bune locatii strategice din Portul Constanta cu acces facil pe cale rutiera, feroviara si maritima.

Fondata in 1948, Ameropa este un trader international de cereale si ingrasaminte, din Elvetia, aflat in proprietate privata, care acopera piete traditionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia si Australia, la fel ca si piete emergente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajati pe glob si intermediaza anual 10 milioane de tone de ingrasaminte si 10 milioane de tone de cereale.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri