Compania IKEA le recomanda clientilor care au cumparat o baza de lampadar sau de veioza GOTHEM sa nu o mai foloseasca si sa o aduca la magazinul IKEA din Bucuresti, unde vor primi inapoi suma integrala platita pe produs.

IKEA recheama toate bazele de lampadar si de veioza GOTHEM din cauza riscului de soc electric, dupa ce doi clienti si un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate in interior. Nu au fost raportate cazuri de accidentari, insa cele trei persoane au observat cum cablurile deteriorate pot cauza incarcarea electrica a bazei de metal si pot afecta siguranta consumatorilor.

Compania IKEA nu face compromisuri in ceea ce priveste siguranta produselor. Daca un produs IKEA prezinta riscul de a fi implicat intr-un incident, sunt luate masuri imediate. Produsele au fost retrase de la vanzare inca din luna februarie 2016, iar compania IKEA a initiat imediat o investigatie interna pentru a descoperi cauza problemei.

In urma investigatiei, a rezultat faptul ca in timpul asamblarii cablurile din interior au fost rasucite si posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza incarcarea electrica a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuieste rutinele de asamblare si metodele de testare din faza de productie pentru a se asigura ca produsele vor putea fi folosite in siguranta.

Produsele GOTHEM au fost testate si aprobate inclusiv de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele in vigoare si legislatia valabila in fiecare tara in care se afla compania IKEA si au trecut toate testele de siguranta. In plus, compania IKEA a desfasurat teste suplimentare pentru a simula utilizarea de zi cu zi.
Chiar daca produsul functioneaza corect, Compania IKEA le recomanda tuturor clientilor care au o baza de lampadar sau de veioza GOTHEM sa nu o mai foloseasca si sa o returneze in magazinul IKEA unde vor primi inapoi suma integrala platita pe produs.

Bazele de lampadar si de veioza GOTHEM au fost vandute in toate tarile in care se afla magazine IKEA din octombrie 2015.

In magazinul IKEA din Bucuresti au fost vandute doua tipuri de produse GOTHEM:

  • 35 de baze de lampadar GOTHEM, la pretul de 185 lei cu urmatorul cod de produs: 803.030.41
  • 45 de baze de veioza GOTHEM, la pretul de 89,90 lei cu urmatorul cod de produs: 603.030.37

Magazinul IKEA din Baneasa nu mai are aceste produse la vanzare si nu a primit nicio sesizare de la clienti in privinta niciunuia dintre acestea.

Clientii care au cumparat bazele de lampadar si de veioza GOTHEM sunt invitati la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a returna produsul si pentru a primi inapoi suma integrala. Dovada platii (bonul) nu este necesara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri