Inainte de a prelua aceasta functie, Dragos Floroiu, a ocupat functia de sef departament la Departamentul Inspector Sef in cadrul Afer, precum si director al Organismului de Investigare Feroviar Roman- OiFR, conform Mediafax.

"Ministrul Transporturilor a solicitat noii conduceri sa reformeze Autoritatea Feroviara Romana, astfel incat sa poata fi implementate cu succes practicile europene ce decurg din Pachetul IV Feroviar care faciliteaza crearea unui spatiu feroviar unic european. Astfel, va fi posibila revigorarea transportului feroviar si prin aceasta, stimularea economiei nationale", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Costescu a efectuat joi o vizita de lucru la AFER.

"Ma bucur sa ma intorc in locul unde mi-am inceput activitatea acum mai bine de 20 de ani. Pentru ca avem unii dintre cei mai buni specialisti din domeniul feroviar din Romania, imi doresc o implicare mai mare a AFER-ului in realizarea unui cadru legal care sa simplifice si sa favorizeze activitatea operatorilor si furnizorilor feroviari si sa nu o ingreuneze", a spus Costescu.