Instanta a decis: OMV Petrom Marketing, vinovat irevocabil de incalcarea legii concurentei

Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat „irevocabil” incalcarea legii concurentei de catre OMV Petrom Marketing, a anuntat Consiliul Concurentei. Totusi, instanta a redus amenda aplicata companiei de catre Consiliul Concurentei de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei.

OMV Petrom Marketing a fost gasita vinovata, in 2011, alaturi de alte companii precum Rompetrol Downstream, Lukoil Romania, Mol Romania Petroleum Products, ENI Romania si OMV Petrom SA, de participarea la o intelegere de tip cartel care a urmarit scoaterea de pe piata a unui sortiment de benzina.

Drept urmare, Consiliul Concurentei le-a sanctionat cu amenzi cumulate de 880 milioane lei (205 milioane euro). Companiile au contestat in instanta amenzile, insa Consiliul Concurentei a castigat irevocabil si procesele cu MOL Romania, Rompetrol Downstream SRL si Eni Romania.

Cea mai mare amenda, de 366,5 milioane de lei, a fost aplicata de autoritatea pentru Concurenta companiei OMV Petrom SA (la data incalcarii legii opera benzinariile Petrom si Petrom V).

OMV Petrom Marketing, care la data incalcarii legii opera benzinariile OMV, a fost amendata cu 137,2 milioane lei, Rompetrol Downstream a fost mendatat cu 159,5 milioane lei, iar Lukoil Romania cu 136,8 milioane lei.

Citeste si:
Chirițoiu: Prețul electricității pentru populație a fost prea mic...
Chirițoiu: Prețul...

MOL Romania Petroleum Products a primit o amenda de 80,2 milioane lei, iar ENI Romania a fost sanctionata cu 11,1 milioane lei. Intre timp, MOL a preluat toate benzianriile Agrip, operate de italienii de la ENI.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri