OMV Petrom Marketing a fost gasita vinovata, in 2011, alaturi de alte companii precum Rompetrol Downstream, Lukoil Romania, Mol Romania Petroleum Products, ENI Romania si OMV Petrom SA, de participarea la o intelegere de tip cartel care a urmarit scoaterea de pe piata a unui sortiment de benzina.

Drept urmare, Consiliul Concurentei le-a sanctionat cu amenzi cumulate de 880 milioane lei (205 milioane euro). Companiile au contestat in instanta amenzile, insa Consiliul Concurentei a castigat irevocabil si procesele cu MOL Romania, Rompetrol Downstream SRL si Eni Romania.

Cea mai mare amenda, de 366,5 milioane de lei, a fost aplicata de autoritatea pentru Concurenta companiei OMV Petrom SA (la data incalcarii legii opera benzinariile Petrom si Petrom V).

Citeste si:

OMV Petrom Marketing, care la data incalcarii legii opera benzinariile OMV, a fost amendata cu 137,2 milioane lei, Rompetrol Downstream a fost mendatat cu 159,5 milioane lei, iar Lukoil Romania cu 136,8 milioane lei.

MOL Romania Petroleum Products a primit o amenda de 80,2 milioane lei, iar ENI Romania a fost sanctionata cu 11,1 milioane lei. Intre timp, MOL a preluat toate benzianriile Agrip, operate de italienii de la ENI.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro