Halewood si Recas realizeaza jumatate din exporturile de vin in volum ale Romaniei

In ultima perioada producatorii de vinuri si-au indreptat atentia spre pietele externe, cum este si cazul producatorului Halewood, care a ajuns pe rafturile retelei Rewe din Germania, ajutat si de prezenta constanta la targurile din strainatate, potrivit lui Dan Muntean, directorul companiei, scrie Mediafax.

„La Pro Wine - targ de profil din Germania - noi vedem atat clienti germani, dar si straini. Piata din Germania este in crestere, iar noi suntem listati in mai multe retele, printre care si Rewe (prezent in Romania cu magazinele Penny Market si XXL Mega Discount - n.red.).“, a afirmat directorul general, Dan Munteanu.

Aproximativ jumatate din businessul companiei se realizeaza la export, oficialii acesteia afirmand ca circa o cincime din exporturile in volum de profil ale Romaniei sunt realizate de grupul Halewood.„Pietele de export sunt mai stabile, dar mai greu de cucerit. Noi (Halewood - n. red.) si Recas suntem responsabili pentru jumatate din exporturile de vin in volum ale Romaniei.”

In Romania, potrivit datelor oferite anterior de Dan Muntean, vinurile Halewood sunt prezente in toate marile lanturi de magazine si in principalele restaurante din Bucuresti si din tara. In HoReCa grupul este prezent atat cu brandurile dedicate, cat si cu cele din retail.

Romania are circa 180.000 de hectare cu vita-de-vie grupate in 37 de podgorii. Cu acest nivel al suprafetei ocupate cu vita, Romania se afla pe locul 5 in Europa si pe locul 11 in lume, iar potentialul viticol si fondurile UE, care pot acoperi pana la 75% din investitii, atrag noi investitori, in special cei straini.

Citeste si:
Cat trebuie sa investesti ca sa faci bani din vin
Vinarte mizeaza pe vinuri...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri