„La Pro Wine - targ de profil din Germania - noi vedem atat clienti germani, dar si straini. Piata din Germania este in crestere, iar noi suntem listati in mai multe retele, printre care si Rewe (prezent in Romania cu magazinele Penny Market si XXL Mega Discount - n.red.).“, a afirmat directorul general, Dan Munteanu.

Aproximativ jumatate din businessul companiei se realizeaza la export, oficialii acesteia afirmand ca circa o cincime din exporturile in volum de profil ale Romaniei sunt realizate de grupul Halewood.„Pietele de export sunt mai stabile, dar mai greu de cucerit. Noi (Halewood - n. red.) si Recas suntem responsabili pentru jumatate din exporturile de vin in volum ale Romaniei.”

In Romania, potrivit datelor oferite anterior de Dan Muntean, vinurile Halewood sunt prezente in toate marile lanturi de magazine si in principalele restaurante din Bucuresti si din tara. In HoReCa grupul este prezent atat cu brandurile dedicate, cat si cu cele din retail.

Romania are circa 180.000 de hectare cu vita-de-vie grupate in 37 de podgorii. Cu acest nivel al suprafetei ocupate cu vita, Romania se afla pe locul 5 in Europa si pe locul 11 in lume, iar potentialul viticol si fondurile UE, care pot acoperi pana la 75% din investitii, atrag noi investitori, in special cei straini.