Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre Tymbark, din grupul polonez Maspex, a firmei Rio Bucovina, firma care controleaza 10% din piata apelor minerale. Maspex a intrat pe piata romaneasca in anul 1996 si in prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi in Romania.

"Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiunea nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante”, a comunicat autoritatea pentru Concurenta.

Tymbark are ca principala activitate productia si comercializarea de bauturi necarbonatate. Rio Bucovina isi desfasoara activitatea in sectorul productiei si comercializarii de apa imbuteliata si bauturi racoritoare carbonatate, fiind al doilea jucator de pe aceasta piata. Compania detine brandul Bucovina.

Tranzactia presupune si preluarea de catre polonezi a celor trei unitati de productie ale Rio Bucovina din Vatra Dornei, Timisoara si Giurgiu. Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006, fiind o companie cu capital 100% privat, avand ca activitati imbutelierea apei minerale Bucovina si productia bauturilor racoritoare Rio.

Sursa foto: Authentic Creations / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri