Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre Tymbark, din grupul polonez Maspex, a firmei Rio Bucovina, firma care controleaza 10% din piata apelor minerale. Maspex a intrat pe piata romaneasca in anul 1996 si in prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi in Romania.

"Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiunea nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante”, a comunicat autoritatea pentru Concurenta.

Tymbark are ca principala activitate productia si comercializarea de bauturi necarbonatate. Rio Bucovina isi desfasoara activitatea in sectorul productiei si comercializarii de apa imbuteliata si bauturi racoritoare carbonatate, fiind al doilea jucator de pe aceasta piata. Compania detine brandul Bucovina.

Tranzactia presupune si preluarea de catre polonezi a celor trei unitati de productie ale Rio Bucovina din Vatra Dornei, Timisoara si Giurgiu. Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006, fiind o companie cu capital 100% privat, avand ca activitati imbutelierea apei minerale Bucovina si productia bauturilor racoritoare Rio.

Citeste si:
Seful CC: Anul acesta finalizam investigatia pe industria lemnului
Seful Consiliului...
Sursa foto: Authentic Creations / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Polonezii care detin Tymbark si La Festa au cumparat apele Bucovina
Setari Cookie-uri