Compania de tip SRL-D este o societate pornita de un actionar aflat la prima afacere, care primeste o serie de facilitati la infiintarea companiei si care poate accesa si o finantare de cel mult 10.000 de euro de la stat, cu obligatia de a crea cel putin doua locuri de munca, scrie Mediafax.

Firmele debutante au statut de SRL-D maximum 3 ani sau pana cand nu mai sunt considerate microintreprinderi (trec de 9 angajati si 2 mil. euro cifra de afaceri). Datele de la Registrul Comertului includ insa toate companiile infiintate sub umbrela SRL-D-urilor, chiar si pe acelea care si-au pierdut acest statut.

La fel ca in luna ianuarie a acestui an, transporturile de marfuri rutiere i-au atras cel mai mult pe debutantii in afaceri, numarul de SRL-D-uri care urmeaza acest model de business ajungand la 1.189 de firme. In februarie 2015 , transporturile rutiere de marfuri erau pe locul trei in topul domeniilor in care s-au infiintat „afaceri de la zero“, dupa modele de afaceri precum ateliere auto sau firme de constructii.

Sursa foto: Shutterstock / NAN728