Grupul italian Enel a inceput constructia celui mai mare parc eolian din portofoliu, de 400 MW, in SUA. Investitia se va ridica la 610 milioane de dolari, iar parcul va intra in productie in 2017. In Romania, cel mai mare parc eolian este detinut de grupul ceh CEZ, avand o capacitate instalata de 600 MW. Italienii au incheiat deja acorduri cu Google si Kansas City Board of Public Utilities pentru vanzarea energiei si a certificatelor verzi.

„Pe masura ce continuam sa investim si sa ne dezvoltam in SUA, ne propunem sa cooperam cu acele companii si cu acei parteneri care impartasesc aceeasi viziune pentru un viitor mai durabil," a declarat intr-un comunicat Francesco Venturini, director al Enel Green Power.

Energia pe care o va produce parcul eolian din statul american Kansas, respectiv 1,8 TWh anual, va putea alimenta cu electricitate aproape 150.000 de gospodarii, a anuntat Enel.

Enel este prezent de mai multi ani in SUA, unde opereaza deja patru parcuri eoliene in Kansas si este cel mai mare operator din sectorul eolian din acest stat, cu o capacitate totala de exploatare de aproape 1 GW.

Italienii au operatiuni in 21 de state din SUA si in doua provincii canadiene, cu o capacitate totala instalata de peste 2,5 GW, din care mai mult de 2 GW din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale si 29 MW din surse solare.

Grupul italian are operatiuni in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale in peste 30 de tari, unde are peste 61 de milioane de consumatori.

Enel a intrat in Romania in 2005, cand a cumparat la pachet doua firme de distributie a electricitatii cu operatiuni in regiunile Banat si Dobrogea. In 2008, Enel si-a completat portofoliul cu o alta firma de distributie a energiei, activa in Muntenia Sud, inclusiv in Bucuresti.

In Romania, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu activitati in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajati in Romania si 2,7 milioane de clienti.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri