„Pe masura ce continuam sa investim si sa ne dezvoltam in SUA, ne propunem sa cooperam cu acele companii si cu acei parteneri care impartasesc aceeasi viziune pentru un viitor mai durabil," a declarat intr-un comunicat Francesco Venturini, director al Enel Green Power.

Energia pe care o va produce parcul eolian din statul american Kansas, respectiv 1,8 TWh anual, va putea alimenta cu electricitate aproape 150.000 de gospodarii, a anuntat Enel.

Enel este prezent de mai multi ani in SUA, unde opereaza deja patru parcuri eoliene in Kansas si este cel mai mare operator din sectorul eolian din acest stat, cu o capacitate totala de exploatare de aproape 1 GW.

Italienii au operatiuni in 21 de state din SUA si in doua provincii canadiene, cu o capacitate totala instalata de peste 2,5 GW, din care mai mult de 2 GW din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale si 29 MW din surse solare.

Citeste si:

Grupul italian are operatiuni in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale in peste 30 de tari, unde are peste 61 de milioane de consumatori.

Enel a intrat in Romania in 2005, cand a cumparat la pachet doua firme de distributie a electricitatii cu operatiuni in regiunile Banat si Dobrogea. In 2008, Enel si-a completat portofoliul cu o alta firma de distributie a energiei, activa in Muntenia Sud, inclusiv in Bucuresti.

In Romania, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu activitati in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajati in Romania si 2,7 milioane de clienti.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro