Grupul Fornetti a investit aproape un milion de euro in modernizarea fabricii de la Timisoara si in achizitia a 38 de vehicule pentru transportul produselor in tara. Investitia face parte dintr-un program de dezvoltare in valoare de 2 milioane de euro, demarat acum sase luni, care a vizat si construirea unei fabrici de mobilier in Ungaria.

In urma investitiei de 600.000 de euro in fabrica de la Timisoara, grupul Fornetti a schimbat anumite elemente ale liniilor de productie. „Datorita capacitatilor suplimentare de productie, compania isi poate creste productia in fabrica din Romania cu peste 600 de tone pe luna. In fabrica din Timisoara a grupului de firme s-a realizat punerea in functiune a solutiilor automatizate de tehnica de ambalare, capabila sa deserveasca capacitatile crescute. Valoarea acestei investitii s-a ridicat la 300.000 euro”, a spus Tóth Csaba, Directorul General al Fornetti Romania.

De asemenea, grupul Fornetii si-a extins flota auto cu 38 de vehicule. Autovehiculele, dotate cu sistem frigorific, deservesc saptamanal in Romania aproape 700 de puncte de coacere cu produse de patiserie. O alta investitie in brandul Fornetti a fost construirea unei noi fabrici de mobilier in Ungaria, datorita careia grupul va putea dota cu produse 5 puncte de vanzari pe saptamana fata de cele 2 puncte de vanzare pe care le deservea pana de curand. Investitia in aceasta fabrica poate creste cifra de afaceri a magazinelor de mobilier cu pana la 30%.

In urma modernizarii tehnologice, Fornetti a angajat circa 200 de angajati in Romania si Ungaria. In plus, producatorul intentioneaza sa majoreze salariile cu 10% incepand cu luna mai.

Fornetti este un producator de produse de patiserie congelate din Europa de Est, infiintat in 1997. In 2014 incasarile au fost de aproape 75 de milioane de euro, in timp ce au comercializat aproape 40 mii tone de produse de patiserie, din care mai mult de jumatate au ajuns la consumatori prin magazinele marilor lanturi de supermarketuri si a magazinelor de comert cu amanuntul. Din august 2015 societatea functioneaza ca membra a grupului Aryzta AG, producator european de produse de patiserie.

Citeste si:
Fornetti iese din "cuptorul" insolventei"
Fornetti iese din "cuptorul"...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri