Pe 16 septembrie, România a înregistrat un bilanț record de cazuri noi de coronavirus: 1.713. În contextul în care numărul de cazuri crește alarmant, autoritățile repetă în fiecare zi cât de importantă este purtarea măștii corespunzător pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Deși autoritățile anunță în continuare respectarea măsurile sanitare, există totuși angajați care nu țin întocmai cont de regulile anti COVID-19.

În condițiile în care sute de mii de persoane călătoresc zilnic cu metroul, chioșcurile care vând produse de patiserie sunt, aproape de fiecare dată, foarte aglomerate.

În două magazine Fornetti, deschise de curând la metroul din centrul Bucureștiului - Piața Unirii și Piața Victoriei -, pandemia parcă nici nu ar exista: ce mască purtată necorespunzător sub nas sau chiar sub bărbie? Aici masca nu există deloc. Angajații vând produsele de patiserie fără să țină cont de măsurile de bun-simț pe care majoritatea călătorilor din metrou au înțeles că trebuie să le respecte.

Totuși există și o veste bună: în aceeași franciză, dar în altă locație, angajații purtau mască de protecție. Și nu oricum, ci așa cum este corespunzător. De ce unii pot respecta regulile sanitare, iar alții nu?

Pentru a afla și părerea companiei, wall-street.ro a contactat Fornetti pentru un punct de vedere. Reprezentanții companiei au spus că susțin respectarea tuturor condițiilor de siguranță și colaborează strâns cu partenerii pentru a fi respectate.

"Fornetti România, ca societate producatoare și francizor se supune regulilor impuse de Guvernul României pentru purtarea măștii, conform cerințelor. Aceasta este directiva și pentru locațiile partenere, deschise în sistem de franciză", au declarat oficialii companiei, pentru wall-street.ro.

Aceștia au mai adăugat că toate sesizările primite de companie pentru nerespectarea condițiilor sunt îndreptate către deținătorii magazinului în cauză, și anume partenerul de franciză, cu solicitarea de a lua măsurile necesare. În plus, Fornetti încurajează consumatorii ca, de fiecare dată când remarcă o neregulă, să o comunice la franciza@fornetti.ro, sau la numărul 0720555600, număr special pentru reclamații, sesizări și informații.

Cum trebuie să porți masca corect

Toate persoanele trebuie să poarte măștile medicale în așa fel încât să acopere gura și nasul, oferind o protecție ridicată, blocând picăturile sau particulele de salivă care pot fi purtătoare de virusuri.

Când porți o mască medicală, asigură-te că:

  • Masca se potrivește pe față. Elasticele sau șnururile trebuie poziționate corect astfel încât să mențină masca fermă.
  • Masca nu trebuie atinsă cu mâinile, pentru că eficiența protecției este afectată.
  • Cand trebuie să dai masca jos, evită să atingi partea din exterior, pentru că poate fi contaminată.
  • Înainte de a fi aruncată, masca trebuie pusă într-o pungă de plastic.
  • O mască medicală nu trebuie purtată mai mult de o zi. Înlocuiește-o dacă este umedă sau deteriorată.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri