Masca lui Batman, pelerina lui Superman si costumul personajului Catwoman au fost donate de studiourile Warner Bros. celebrului muzeu american Smithsonian, unde vor putea fi admirate intr-o expozitie permanenta, au anuntat reprezentantii acestei institutii, relateaza Reuters.
Celebra masca cu gluga a personajului Batman, purtata de George Clooney in filmul "Batman & Robin" din 1997, face parte dintre cele peste 30 de obiecte de recuzita celebre, prezentate de Barry Meyer, directorul studiourilor Warner Bros., inainte de a fi donate renumitului Muzeu National al Istoriei Americane Smithsonian din Washington, scrie Mediafax.

Obiectele donate au aparut in 13 filme produse de acest studio hollywoodian intre anii 1942 si 2005.

Costumul purtat de regretatul actor Christopher Reeve in filmul "Superman III" din 1983, costumul purtat de Halle Berry in filmul "Catwoman" din 2004 si mai mai multe obiecte din recuzita filmului "Charlie and the Chocolate Factory" din 2005 se regasesc printre obiectele donate muzeului din Washington.

"Filmele reprezinta o parte integranta a culturii si a vietii noastre cotidiene, modeland felul in care noi ne percepem ca cetateni americani", a declarat John Gray, directorul muzeului Smithsonian. "Mostenirea lasata de studiourile Warner Bros. reprezinta o parte importanta din istoria americana, iar aceste obiecte ne ajuta sa spunem oamenilor aceasta poveste".

Obiectele vor fi expuse si in cadrul evenimentului intitulat "2013 Classic Film Festival" organizat de muzeul Smithsonian, o retrospectiva cinematografica care a debutat vineri si se va intinde pe durata a trei zile.

Studiourile Warner Bros. reprezinta o divizie a grupului Time Warner Inc.

Sursa foto: Wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri