"In structura sa din prezent, Fornetti si-a atins limitele. Pentru a face urmatorul pas, acela de a deveni o companie cunoscuta pe plan international, este inevitabila colaborarea cu un partener profesionist, care are experienta necesara si o baza financiara stabila", a declarat fondatorul Fornetti, József Palásti.

Fornetti va beneficia in sase luni de investitii de un milion de euro pentru sustinerea activitatii, iar numarul de angajati va creste semnificativ, anunta Sebastian Gooding, directorul executiv al Arytza si noul CEO al Fornetti Holding.

Fornetti are 800 de angajati in Ungaria si 500 de salariati in Romania si Bulgaria.

Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata. Fornetti a inregistrat anul trecut venituri de 64,6 milioane de euro.

Arytza, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de panificatie congelata la nivel international, are fabrici pe patru continente, sub peste 60 de branduri, si este listat la bursele din Zurich si Irlanda.

Fornetti a iesit din "cuptorul" insolventei

Fornetti Romania anuntase in luna iunie ca si-a indeplinit obligatiile asumate fata de creditori, banci si parteneri incluse in planul de reorganizare, astfel ca in urmatoarele opt saptamani administratorii judiciari vor propune inchiderea procedurii, potrivit unui anunt al lantulul de patiserii.

In ianuarie, Fornetti a anuntat ca a trecut anul trecut pe profit, dupa vanzari care au depasit nivelul de 100 milioane lei, si ca spera sa iasa din insolventa in acest an. Compania a intrat in insolventa la finele anului 2011.

Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Firma are o fabrica in apropiere de Timisoara.