Centrul Medical Helios, preluat de catre reteaua de sanatate Regina Maria, a fost fondat in anul 1999. Cifra de afaceri inregistrata anul trecut de catre centrul din Craiova a fost de 800.000 de euro. Seria de specialitati medicale ambulatorii oferite de catre Helios sunt:

-ortopedie
-fizioterapie
-nutritie
-ginecologie
-oftalmologie
-neurologie
-ORL
pediatrie
-cardiologie

„Continuam seria de achizitii importante, demarate inca de la inceputul anului, cu preluarea Centrului Medical Helios, numarul 1 ca notorietate din Craiova, conform studiilor de piata. Nu ne uitam la volume, ci la <<dealuri>> strategice, care ne consolideaza pozitia de lider intr-o anumita regiune sau pozitia de lider pe zona de calitate. Cum in Craiova avem deja o policlinica deschisa in urma cu 2 ani, care merge foarte bine, prin preluarea Helios, ne consolidam pozitia in judetul Dolj. Pentru noi a contat faptul ca fondatorii Helios au pus bazele unui centru medical puternic, care a contribuit la dezvoltarea sistemului medical pe plan local si a ridicat standardele de calitate din zona”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Retelei de sanatate Regina Maria.

Care este investitia de un milion de euro pe care reteaua de sanatate Regina Maria o pregateste la Centrul Medical Helios

Reteaua va deschide in acest an in cadrul clinicii preluate un centru performant de imagistica, in urma unei investitii de un milion euro.

”De la infiintare si pana in prezent, am cautat sa ne dezvoltam in permanenta si sa raspundem nevoilor pacientilor nostri, adaugand mereu noi servicii. Intrarea in Reteaua REGINA MARIA a venit ca un pas firesc in evolutia Helios – un pas care ne va sustine in dezvoltarea ulterioara a clinicii noastre si care va aduce atat medicilor, cat si pacientilor nostri experienta si oportunitatile unei retele nationale. REGINA MARIA inseamna facilitarea accesului pacientilor craioveni la specialisti din alte orase, implicit, la second opinion, iar pentru medici – un sistem de colaborare si training care va sustine un nivel inalt de performanta medicala.”, afirma Angela Camenita, director general al Centrului Medical Helios.

In aceasta tranzactie, partile au fost asistate de Bondoc si Asociatii (legal) si Ernst&Young (financial) – pentru Regina Maria si de Tumbar Cega Popa (legal) pentru Helios.

Regina Maria a preluat in acest an si Spitalul Ponderas din Bucuresti si a anuntat dezvoltarea unui spital generalist cu servicii integrate din Cluj, cea mai mare investitie a retelei din afara Bucurestiului.