Noua fabrica este dotata cu echipamente care ii vor permite companiei sa isi imbunatateasca activitatea si sa reduca poluarea. Astfel, consumul de gaze naturale va fi redus cu pana la 18%.

„Odata cu finalizarea acestui proiect de anvergura, Sanex devine unul dintre producatorii locali care adopta si sprijina un model de business ecologic si responsabil”, a declarat intr-un comunicat Peter Molnar, directorul general al Sanex.

Compania produce faianta, gresie si decoruri de circa 45 de ani, iar in 2004 a fost preluata de grupul austriac Lasselsberger. In acelasi an, Sanex a renuntat la producerea de obiecte sanitare.

Citeste si:

Principalii concurenti ai Sanex la nivel local sunt bulgarii de la KAI Group, dar si importatorii din Italia sau alte tari din regiune. Piata locala de placi ceramice era evaluata, la nivelul anului trecut, la 100-120 milioane de euro.

Sanex a avut in 2014 o cifra de afaceri de 131,9 milioane de lei, in crestere cu aproape 3% fata de 128,2 milioane de lei in 2013, potrivit datelor publice de la Ministerul Finantelor.

Compania a raportat in 2014 un profit net in valoare de 5,6 milioane de lei, in crestere usoara de la 5,4 milioane de lei in 2013. Sanex este producatorul brandului Cesarom si are aproximativ 470 de angajati.

Sursa foto: Sanex