Producatorul, detinut de Adriean Asan-Mic si Robert Iriza, detine in acest moment 19 magazine sub brandul ”Lactag – Pe gustate” in sudul Romaniei, in orase precum Pitesti, Craiova, Slatina, Strehaia sau Bals. Inainte de a intra in reorganizare, compania avea 35 de magazine proprii.

”Sunt analizate toate punctele nevralgice ale retelei, iar in momentul in care se constata faptul ca un magazin nu isi poate atinge in viitorul apropiat pragul de rentabilitate acesta este inchis. In general compania incearca relocarea respectivelor magazine. Suntem in continuare in discutii cu diversi parteneri pentru deschiderea unor noi magazine, in diverse locatii”, au declarat oficialii Lactag.

Astfel, potrivit datelor furnizate, in luna aprilie Lactag a deschis trei noi magazine, doua in judetul Dolj si unul in Arges.

”Principalele motive pentru restrangerea activitatii in retail sunt reprezentate de neatingerea pragului de rentabilitate a fiecarui magazin in parte, concurenta tot mai puternica din partea lanturilor de magazine internationale, care isi deschid magazine chiar si in piete de tipul traditional, dar si perioada de reorganizare in care societatea Lactag se afla”, spune reprezentantii companiei.

Citeste si:

Acestia puncteaza faptul ca cifra de afaceri generata anul trecut de reteaua de magazine a reprezentat 40,5% din totalul business-ului. In 2015 afacerile Lactag au totalizat 68,7 mil. lei.

”Actionarii companiei au reluat discutiile cu diversi investitori, in vederea dezvoltarii companiei pe toate cele trei linii de business: lactate, mezeluri, retail”, au completat oficialii Lactag.

Lactag detine o fabrica de lactate in judetul Arges, o fabrica de mezeluri in judetul Dolj, si reteaua proprie de magazine "Lactag - Pe gustate". Magazinele se afla in sudul Romaniei, in localitati precum: Pitesti, Mioveni, Craiova, Slatina, Strehaia.

Piata lactatelor este estimata la 800-900 milioane de euro anual, iar anul trecut a crescut dupa mai multi ani de scaderi sau stagnari. Cei mai mari jucatori sunt Albalact, Danone, FrieslandCampina, Hochland si Olympus. Lactag Costesti se afla anul trecut printre primii zece producatori locali de lactate.

Sursa foto: Tei Sinthip/ Shutterstock