Guvernul a introdus in anul 2004 o masura prin care angajatii care creeaza programe pentru calculator sunt scutiti de la plata impozitului pe salarii, conform News.ro


Intre timp, sectorul IT a devenit una dintre cele mai importante activitati din economia romaneasca. Anul trecut, sectorul informatica si comunicatii a ajuns sa contribuie cu 5,6% la formrea produsului intern brut (PIB) al Romaniei, in timp ce agricultura are o contributie de doar 4,2%.

"Vrem sa stabilim stimulente fiscale pentru ca noi companii sa investeasca in educatie. Cand vorbim despre deduceri fiscale, nu vreau sa vorbesc ca in celelalte guverne in termeni populisti. (...) Sunt masuri care s-au luat acum 15 ani in IT", a afirmat Borc.

Citeste si:

Vicepremierul, care este si ministru al Economiei, a repetat ca masura va fi introdusa si pentru sectorul de cercetare-dezvoltare si considera ca va avea un impact pozitiv in economie.

"Incercam sa stabilim cadrul fiscal. Deducerile fiscale sunt esentiale pentru activitatile de cercetare si dezvoltare. (...) Aceste masuri vor aduce mai multi bani economiei", a mentionat vicepremierul.

"Nu vreau ca Romania sa ramana ca o destinatie low-cost. Dezvoltand cercetarea si dezvoltarea, vom dezvolta centre de inginerie, de excelenta. Vreau sa atragem investitori care sa stimuleze inovatia", a completat Costin Borc.

Sursa foto: Mediafax Foto