Ikea scoate la vanzare 27 de parcuri comerciale din Europa, de circa 900 mil. euro

Ikea, cel mai mare retailer de mobila din lume, intentioneaza sa vanda 27 de parcuri comerciale din Europa, adica peste jumatate din parcurile detinute, in valoare de circa 900 de milioane de euro, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

In urma vanzarilor, Ikea va mai detine in Europa 25 de parcuri comerciale, a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Josefin Thorell, potrivit News.ro.

Planul are legatura cu strategia Ikea de a pastra numai proprietatile care ii permit sa colaboreze cu chiriasii din apropierea magazinelor sale si sa creeze centre prietenoase familiilor, a explicat Thorell.

Purtatorul de cuvant al Ikea, Josefin Thorell, a confirmat planurile de vanzare a 27 de parcuri de retail, dar a refuzat sa comenteze in privinta valorii acestora sau a firmei de consultanta. Un purtator de cuvant al Cushman & Wakefield a refuzat sa comenteze informatiile.

Cumparatorii investesc sume record in magazine din Europa, pentru a beneficia de cresterea economica si valoarea mai mare a proprietatilor.
Anul trecut au fost vandute magazine in valoare de 69 de miliarde de euro, cu 31% peste nivelul din 2014, potrivit datelor CBRE Group.

Citeste si:
IKEA lansează chifteaua vegetală "cu textură de carne"
IKEA lansează chifteaua...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Dintre proprietatile scoase la vanzare de Ikea, 12 parcuri comerciale se afla in Germania, iar restul in Polonia, Suedia, Franta, Finlanda, Elvetia si Cehia, a spus Thorell.

Grupul suedez este prezent in Romania cu un singur magazin, situat in nordul Bucurestiului, deschis in 2007.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri