In urma vanzarilor, Ikea va mai detine in Europa 25 de parcuri comerciale, a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Josefin Thorell, potrivit News.ro.

Planul are legatura cu strategia Ikea de a pastra numai proprietatile care ii permit sa colaboreze cu chiriasii din apropierea magazinelor sale si sa creeze centre prietenoase familiilor, a explicat Thorell.

Purtatorul de cuvant al Ikea, Josefin Thorell, a confirmat planurile de vanzare a 27 de parcuri de retail, dar a refuzat sa comenteze in privinta valorii acestora sau a firmei de consultanta. Un purtator de cuvant al Cushman & Wakefield a refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:

Cumparatorii investesc sume record in magazine din Europa, pentru a beneficia de cresterea economica si valoarea mai mare a proprietatilor.
Anul trecut au fost vandute magazine in valoare de 69 de miliarde de euro, cu 31% peste nivelul din 2014, potrivit datelor CBRE Group.

Dintre proprietatile scoase la vanzare de Ikea, 12 parcuri comerciale se afla in Germania, iar restul in Polonia, Suedia, Franta, Finlanda, Elvetia si Cehia, a spus Thorell.

Grupul suedez este prezent in Romania cu un singur magazin, situat in nordul Bucurestiului, deschis in 2007.

Sursa foto: Pixabay