Compania a precizat ca licitatia deschisa vizeaza vanzarea unei cantitati de 40.000 de tone de concentrat de cupru intr-o perioada de un an.
"Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 29 iunie 2016, ora 12.00, la sediul societatii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Nu se accepta oferte alternative", se arata in anuntul companiei, conform News.ro

News.ro a anuntat in 12 aprilie ca societatea va lansa o licitatie pentru vanzarea productiei pe un an, miza fiind eliminarea intermediarilor care cumpara in prezent productia.

"In perioada imediat urmatoare va fi relansata licitatia pentru valorificarea productiei de concentrat, din perspectiva cresterii gradului de valorificare a productiei proprii. Lipsa de facilitati de metalurgie neferoasa din tara face imposibila valorificarea interna a concentratului", a declarat atunci, pentru News.ro, directorul general al companiei, Nicolae Turdean.

In ultimii ani, Cupru Min si-a vandut toata productia unei singure companii intermediare - Ronefer Voluntari SRL.

Citeste si:

Aceasta este printre societatile vizate intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 1,1 milioane de euro, in care s-au facut perchezitii in opt judete in 12 aprilie. Cupru Min a realizat si livrat in luna martie a acestui an cea mai mare productie din istoria companiei, de 5.300 de tone de concentrat si 900 de tone de cupru.

In 2015, Cupru Min a avut o productie medie lunara de circa 3.000 de tone de concentrat si de 500 de tone de cupru. Cupru Min are in jur de 540 de angajati, iar ca obiect de activitate exploatarea si valorificarea resurselor si rezervelor de minereu de cupru din zacamantul Rosia Poieni.

Pe piata interna, este cel mai mare producator de concentrat de cupru, detinand aproximativ 60% din rezerva de cupru a Romaniei.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 140,8 milioane lei (circa 32 milioane euro) si un profit net de 3,4 milioane lei, potrivit bilanturilor depuse la Ministerul Finantelor.

Sursa foto: beejung / Shutterstock