17 Iunie 2016

Udrea: Textul CCR este prost scris si da o interpretare abuziva pe care procurorii o folosesc



Elena Udrea a comentat din nou, pe Facebook, decizia Curtii Constitutionale cu privire la abuzul in serviciu, afirmand ca astfel CCR pune la punct un text prost scris, dar si o interpretare abuziva pe care procurorii o folosesc pentru a creste numarul de dosare de coruptie in mod artificial, cu spete care nu au legatura cu coruptia, conform News.ro.

”Consecinta deciziei CCR privind neconstitutionalitatea sintagmei «indeplinire defectuoasa a atributiilor» din actuala formulare a faptei de abuz in serviciu reglementata de Codul Penal va fi ca, toti cei care au fost acuzati doar in virtutea interpretarii subiective a acestei sintagme, fara sa se indice care este legea/articolul de lege incalcat, vor fi achitati fara sa se mai analizeze altceva”, a scris Elena Udrea pe reteaua de socializare.

Ea sustine ca acolo unde parchetul a indicat textul de lege care ar fi fost incalcat ramane sa constate instanta daca este asa sau nu, ca in orice dosar penal.

In ceea ce o priveste, Udrea afirma ca, indiferent de aceasta decizie a CCR, tot achitare ar fi cerut fiind ”singura solutie posibila” in conditiile in care, in cazul ei, nu numai ca nu se indica ce lege ar fi incalcat, dar nici macar nu se spune ce atributie si-ar fi indeplinit defectuos.

”Ce nu a fost in regula in promovarea facuta de MDRT (Ministerul Dezvoltarii - n.r.) in cadrul Galei de Box? Nu se spune... Si nimeni altcineva din minister nu este acuzat in afara de mine!!! Daca ceva nu ar fi fost in regula eventual, nu ar fi trebuit sa mai fie o acuzatie adusa celui care a semnat actul respectiv, adica vreunui functionar al ministerului? Si daca ceva ar fi fost gresit, gen procedura de achizitii, pretul platit etc., dupa ce era indicata persoana care a facut greseala, nu trebuia aratat daca aveam eu, ca ministru, vreo atributie referitoare la aceste aspecte, pe care eventual sa mi-o fi indeplinit-o defectuos???”, a scris Elena Udrea in mesajul de pe Facebook.

In concluzie, sustine ea, decizia CCR pune la punct ”un text prost scris, dar si o interpretare abuziva pe care procurorii o folosesc pentru a-si creste numarul de dosare de coruptie in mod artificial, cu spete care nu au legatura cu coruptia”.

”Pentru mine este cam la fel, cu sau fara aceasta decizie...", a conchis Udrea.

Elena Udrea a comentat, miercuri, pe Facebook, ”la cald” decizia Curtii Constitutionale cu privire la abuzul in serviciu, ea afirmand ca aceia care au ”tipat” ca se va dezincrimina abuzul in serviciu se dovedesc niste ”mincinosi care au vrut sa puna presiune pe judecatorii CCR”.

Curtea Constitutionala a decis, in unanimitate, ca definitia abuzului in serviciu este constitutionala in masura in care ”executarea defectuoasa a atributiilor de serviciu” din definitia din Codul Penal inseamna prin incalcarea legii, aceasta decizie urmand sa se aplice pe viitor, pentru dosarele care vor fi deschise si nu pentru cele aflate deja in curs de solutionare.

Judecatorii Curtii au decis ca articolul din Codul Penal referitor la abuzul in serviciu este constitutional cu conditia ca sintagma ”indeplineste in mod defectuos” din definirea abuzului sa fie considerata echivalenta cu ”indeplineste cu incalcarea legii”



Citeste si