„Obliga paratele Valvis Holding si Carpatian Sprins la incetarea imediata a folosirii semnului reprezentand forma grafica a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC Aqua AC pentru oferirea de produse, publicitatea, fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse”, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti.

Firmele lui Valvis au fost date in judecata de firma sarbeasca de Grenki List Licenciranje, Sun Stars & Sons si de Djordjevic Vojin.

Pe langa retragerea de pe piata a produselor care „aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala si industriala” ale firmei sarbesti, tribunalul a mai dispus firmelor lui Valvis sa distruga pe cheltuiala lor toate ambalajele cu marca mentionata.

Citeste si:

Decizia a fost pronuntata in sedinta publica de catre Tribunalul Bucuresti in 12 mai 2016 si poate fi atacata cu apel in 30 zile de la comunicare. Valvis nu a putut fi contactat, astfel ca nu se stie data exacta in care i-a fost comunicata aceasta decizie.

Carpathian Springs, firma care imbuteliaza apa minerala Aqua Carpatica, a avut venituri totale de 101,7 milioane lei in 2015, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Sursa foto: Agerpres Foto