“Speram ca va fi o intelegere de liber schimb pentru urmatorii 3-4 ani, dupa modelul Norvegiei. Este un proces de durata, nu se vor intampla lucrurile peste noapte. Noi suntem optimisti, ne facem treaba cat mai bine. Singurul lucru care se poate intampla este o majorare de preturi in cazul in care vor fi introduse taxe vamale”, spune Marius Bicu pentru wall-street.ro.

Potrivit acestuia, exporturile din Marea Britanie reprezinta 2% din totalul acestor activitati. Compania exporta 50% din productia fabricii din localitatea Unirea (judetul Alba) catre zece tari. Exporturile au crescut anul trecut cu 87%, la peste 6 milioane de lei si 465 de tone. Principalele piete de desfacere sunt Italia, Spania, Anglia si Belgia. Cele mai populare produse sunt branza telemea si branza de burduf.

Unilact Transilvania detine o fabrica de produse lactate, o ferma si peste 1.000 hectare de teren agricol in localitatea Unirea, din judetul Alba. Compania este un business de familie care a fost infiintat in 1994, conducerea fiind preluata de Marius Bicu, fiul fondatorului, in 2002.

In prezent, fabrica Unilact Transilvania proceseaza zilnic 15.000 de litri de lapte, iar 25% din materia prima necesara este asigurata de propria ferma, care are 900 de oi si 370 de bovine.