Mariuc Bicu, director general al Unilact Transilvania, cu afaceri de 3,15 mil. euro la nivelul anului trecut, sustine ca decizia britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana va fi un proces de durata, care “nu se va intampla peste noapte”.

“Speram ca va fi o intelegere de liber schimb pentru urmatorii 3-4 ani, dupa modelul Norvegiei. Este un proces de durata, nu se vor intampla lucrurile peste noapte. Noi suntem optimisti, ne facem treaba cat mai bine. Singurul lucru care se poate intampla este o majorare de preturi in cazul in care vor fi introduse taxe vamale”, spune Marius Bicu pentru wall-street.ro.

Potrivit acestuia, exporturile din Marea Britanie reprezinta 2% din totalul acestor activitati. Compania exporta 50% din productia fabricii din localitatea Unirea (judetul Alba) catre zece tari. Exporturile au crescut anul trecut cu 87%, la peste 6 milioane de lei si 465 de tone. Principalele piete de desfacere sunt Italia, Spania, Anglia si Belgia. Cele mai populare produse sunt branza telemea si branza de burduf.

Unilact Transilvania detine o fabrica de produse lactate, o ferma si peste 1.000 hectare de teren agricol in localitatea Unirea, din judetul Alba. Compania este un business de familie care a fost infiintat in 1994, conducerea fiind preluata de Marius Bicu, fiul fondatorului, in 2002.

In prezent, fabrica Unilact Transilvania proceseaza zilnic 15.000 de litri de lapte, iar 25% din materia prima necesara este asigurata de propria ferma, care are 900 de oi si 370 de bovine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri