Compania Romelectro va participa la o investitie de 7,6 milioane euro in Kosovo, dupa ce a castigat o licitatie internationala organizata de compania KOSTT. KOSTT este operatorul de transport si sistem din Kosovo. Romelectro va construi, conform contractului, cinci tronsoane de linii electrice de inalta tensiune in aceasta tara.

Investitia va fi finantata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Contractul va fi executat cu participarea mai multor firme din grupul Romelectro: ISPE (care se va ocupa de proiectare), CELPI Bucuresti, care va confectiona stalpii metalici, si Electromontaj Sibiu, care va asista executia si punerea in functiune.

”Contractul pe care l-am castigat face parte dintr-un portofoliu mai amplu de lucrari, prin care tarile din Balcani isi consolideaza sistemele de transport, in scopul cresterii calitatii si sigurantei in alimentarea cu energie si al asigurarii interconectarii sistemelor de transport din regiune”, a declarat, intr-un comunicat, Cristian Secosan, directorul general al Romelectro.

Romelectro a decis sa atace din nou pietele externe, iar spatiul ex-iugoslav este unul important pentru companie, avand in vedere ca tarile din aceasta regiune se pregatec de investitii in capacitati noi de producere a energiei sau in retehnologizarea celor existente, precum si in modernizarea si extinderea retelelor de transport si distributie.

Romelectro a avut in 2015 pierderi de peste 1 milion de euro, fata de un profit net de 100-200.000 euro in 2014, desi cifra de afaceri a companiei crescut anul trecut la 50 milioane euro, de la 35 milioane euro in 2014.

Citeste si:
Romania a importat mai multa energie decat a exportat anul trecut
Romania a importat mai multa...

Grupul Romelectro, controlat de omul de afaceri Viorel Gafita, este contractor, dezvoltator si investitor in proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport si distributie energie electrica, protectia mediului si industrie.

Grupul este compus din patru firme - Romelectro SA si alte trei firme la care Romelectro este actionar majoritar: Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), CELPI si Electromontaj Carpati Sibiu. Romelectro detine trei microhidrocentrale la Voineasa, cu o putere instalata de 1,5 MW.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri