Compania Romelectro va participa la o investitie de 7,6 milioane euro in Kosovo, dupa ce a castigat o licitatie internationala organizata de compania KOSTT. KOSTT este operatorul de transport si sistem din Kosovo. Romelectro va construi, conform contractului, cinci tronsoane de linii electrice de inalta tensiune in aceasta tara.

Investitia va fi finantata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Contractul va fi executat cu participarea mai multor firme din grupul Romelectro: ISPE (care se va ocupa de proiectare), CELPI Bucuresti, care va confectiona stalpii metalici, si Electromontaj Sibiu, care va asista executia si punerea in functiune.

”Contractul pe care l-am castigat face parte dintr-un portofoliu mai amplu de lucrari, prin care tarile din Balcani isi consolideaza sistemele de transport, in scopul cresterii calitatii si sigurantei in alimentarea cu energie si al asigurarii interconectarii sistemelor de transport din regiune”, a declarat, intr-un comunicat, Cristian Secosan, directorul general al Romelectro.

Romelectro a decis sa atace din nou pietele externe, iar spatiul ex-iugoslav este unul important pentru companie, avand in vedere ca tarile din aceasta regiune se pregatec de investitii in capacitati noi de producere a energiei sau in retehnologizarea celor existente, precum si in modernizarea si extinderea retelelor de transport si distributie.

Romelectro a avut in 2015 pierderi de peste 1 milion de euro, fata de un profit net de 100-200.000 euro in 2014, desi cifra de afaceri a companiei crescut anul trecut la 50 milioane euro, de la 35 milioane euro in 2014.

Grupul Romelectro, controlat de omul de afaceri Viorel Gafita, este contractor, dezvoltator si investitor in proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport si distributie energie electrica, protectia mediului si industrie.

Grupul este compus din patru firme - Romelectro SA si alte trei firme la care Romelectro este actionar majoritar: Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), CELPI si Electromontaj Carpati Sibiu. Romelectro detine trei microhidrocentrale la Voineasa, cu o putere instalata de 1,5 MW.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri