„Adevarul Financiar“ a stat de vorba cu Dragos Petrescu, proprietarul si CEO-ul grupului de restaurante si cafenele City Grill, cea mai mare afacere romaneasca de acest gen. Discutia a nascut raspunsuri directe, opinii diplomate, ganduri spontane sau mai vechi, subtilitati si judecati cu care am creionat in tuse jurnalistice profilul celui supranumit de presa de business autohtona „regele restaurantelor“ din Romania, conform Adevarul Financiar.

Nascut in Bucuresti, in noiembrie 1970, Dragos Petrescu a trait din plin schimbarile economice si de mentalitate ale societatii romanesti de dupa Revolutie. Trecerea brusca de la comunism la capitalism a fost confuza pentru multi, dar prospera pentru unii curajosi cu idei. Dragos Petrescu a avut initiativa si a speculat nevoia de restaurante mai accesibile a bucurestenilor din anii ’90. Experienta acumulata l-a ajutat sa construiasca, in timp, cateva nume de referinta din domeniul ospitalitatii.

In prezent, detine si conduce grupul City Grill, care include sapte branduri de restaurante si cafenele: City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor , Caru’ cu bere, Pescarus si Hanu’ lui Manuc. Are peste o mie de angajati si cifre anuale de afaceri de zeci de milioane de euro. Locatiile din portofoliul City Grill sunt impartite in doua categorii: clasa medium (de zi cu zi), pentru pauzele de respiro ale celor ocupati, si clasa premium (de evenimente), pentru cei cu asteptari mai mari, care vor spectacol sau sa petreaca.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: HAKINMHAN / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
HORA solicita reglementarea bacsisului, fara obligatia de a plati CASS