Cupru Min are un nou CA. Printre noii administratori, Remus Vulpescu si Radu Cosarca

Radu Cosarca, un fost ziarist, si Remus Vulpescu, avocat, se numara printre noii membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Cupru Min din Abrud, judetul Alba. Numirea acestora si a altor trei persoane a fost aprobata in 18 iulie 2016 de Adunarea Generala a Actionarilor companiei de stat, la propunerea Ministerului Economiei, actionarul majoritar al producatorului de minereu de cupru.

Concurenta pentru cele cinci posturi din CA a fost puternica, "in medie de 11 candidati per pozitie vacanta", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Cei cinci noi membri ai CA-ului Cupru Min sunt Radu-Claudiu Rosca, cu experienta in sectorul de audit. El a fost angajat in Banca Transilvania din Cluj Napoca, al Depozitarului Central, al Aegon Pensii, Membru al Comitetului de Audit la BT Leasing.

Al doilea este Radu-Calin Cosarca, fost prezentator de stiri la mai multe televiziuni si in prezent sef de comunicare la compania energetica Enel Romania.

Romeo Jantea, al treilea castigator al unui fotoliu in CA, are pregatire in domeniul economic si financiar. El a avut locuri de munca, printre altele, in BCR Asigurari si Uniqa Asigurari.

Dumitru-Remus Vulpescu, al patrulea membru al noului CA al Cupru Min, are experienta in domeniul juridic. In ultimii ani, el a ocupat diverse functii in companii ca Transelectrica, Vulcan Bucuresti sau Transgaz.

Citeste si:
PNL a inceput sa isi propuna oamenii in companiile de stat
PNL a inceput sa isi propuna...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Gheorghe Chindris completeaza noul CA al companiei de stat. El a lucrat peste 30 de ani in industria miniera in companii ca Minvest Deva sau Mineral Mining.

Ministerul Economiei apreciaza ca noul CA al companiei de stat are nevoie de cunostintele si experienta unor oameni care au muncit in domeniile financiar, audit, corporate&marketing, juridic si tehnic.

Cupru Min, companie cu 540 de angajati, exploateaza zacamantul de cupru Rosia Poieni, care cumuleaza 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Afacerile Cupru Min au scazut in ultimii doi ani, ajungand in 2015 la 140,8 milioane lei (32 milioane euro), fata de nivelul de 145 milioane de lei in 2014 si 152 milioane de lei in 2013.

Citeste si:
Granturi de un miliard de euro pentru firme: platforma este LIVE
Granturi de un miliard de...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri