Concurenta pentru cele cinci posturi din CA a fost puternica, "in medie de 11 candidati per pozitie vacanta", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Cei cinci noi membri ai CA-ului Cupru Min sunt Radu-Claudiu Rosca, cu experienta in sectorul de audit. El a fost angajat in Banca Transilvania din Cluj Napoca, al Depozitarului Central, al Aegon Pensii, Membru al Comitetului de Audit la BT Leasing.

Al doilea este Radu-Calin Cosarca, fost prezentator de stiri la mai multe televiziuni si in prezent sef de comunicare la compania energetica Enel Romania.

Romeo Jantea, al treilea castigator al unui fotoliu in CA, are pregatire in domeniul economic si financiar. El a avut locuri de munca, printre altele, in BCR Asigurari si Uniqa Asigurari.

Dumitru-Remus Vulpescu, al patrulea membru al noului CA al Cupru Min, are experienta in domeniul juridic. In ultimii ani, el a ocupat diverse functii in companii ca Transelectrica, Vulcan Bucuresti sau Transgaz.

Citeste si:

Gheorghe Chindris completeaza noul CA al companiei de stat. El a lucrat peste 30 de ani in industria miniera in companii ca Minvest Deva sau Mineral Mining.

Ministerul Economiei apreciaza ca noul CA al companiei de stat are nevoie de cunostintele si experienta unor oameni care au muncit in domeniile financiar, audit, corporate&marketing, juridic si tehnic.

Cupru Min, companie cu 540 de angajati, exploateaza zacamantul de cupru Rosia Poieni, care cumuleaza 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Afacerile Cupru Min au scazut in ultimii doi ani, ajungand in 2015 la 140,8 milioane lei (32 milioane euro), fata de nivelul de 145 milioane de lei in 2014 si 152 milioane de lei in 2013.

Sursa foto: Agerpres Foto