Cisco va desfiinta pana la 14.000 de locuri de munca, declara site-ul de stiri CRN, cu cateva zile in urma, citand mai mutle surse apropiate companiei. Compania a declarat apoi ca va desfiinta aproximativ 5.500 de posturi, conform News.ro.

Imediat dupa prezentarea planului au aparut zvonuri ca Cisco a planuit difuzarea unui numar mult mai mare de posturi care ar urma sa fie restructurate, pentru a atenua efectul negativ al anuntului real.

”Prin scurgerea informatiei despre un numar mult mai mare de posturi, Cisco a putut sa reduca impactul anuntului”, potrivit unui analist al Forrester Research, Dan Bieler.

Citeste si:

Cisco a negat insa in mod oficial implicarea in difuzarea unei informatii nereale, facand referire la legislatia care interzice acest lucru inaintea unui anunt oficial. Un reporter al CRN, Mark Haranas, a negat ca informatia ar fi provenit de la Cisco si a adaugat ca in articol a scris ca restructurarile vor avea loc in urmatoarele cateva saptamani, sugerand ca Cisco ar putea sa anunte si alte masuri.

Restructurarile au loc in cadrul strategiei de concentrare a activitatilor Cisco pe produse bazate pe software. Directorul general Chuck Robbins, care a preluat conducerea Cisco in iulie 2015, a lucrat la stimularea cresterii prin concentrarea ofertelor companiei pe produse in domeniul retelelor, securitatii si managementului bazate pe software, preferate tot mai mult de clienti pentru ca sunt mai ieftine si mai versatile. In luna aprilie, Cisco avea circa 73.100 de angajati. Cea mai recenta runda de concedieri a fost anuntata de Cisco in august 2014, cand au fost eliminate 6.000 de posturi.

Sursa foto: lasse Kristensen / Shutterstock