Cisco va elimina 14.000 de posturi la nivel global

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retele din lume, va desfiinta pana la 14.000 de locuri de muna, respectiv 20% din total, in cadrul strategiei de concentrare pe produse bazate pe software, preferate tot mai mult de clienti, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de site-ul CRN, relateaza Bloomberg.

Compania va anunta reducerile in urmatoarele saptamani, a relatat marti CRN, fara sa mentioneze sursa informatiilor. Un purtator de cuvânt al Cisco, Andrea Duffy, a refuzat sa comenteze.

Directorul general Chuck Robbins, care a preluat conducerea Cisco in iulie 2015, a lucrat la stimularea cresterii prin concentrarea ofertelor companiei pe produse in domeniul retelelor, securitatii si managementului bazate pe software, preferate tot mai mult de clienti pentru ca sunt mai ieftine si mai versatile.

In luna aprilie, Cisco avea circa 73.100 de angajati. Cea mai recenta runda de concedieri a fost anuntata de Cisco in august 2014, când au fost eliminate 6.000 de posturi, scrie News.ro.

Noua strategie orientata catre software necesita angajati cu competente diferite. Cisco a oferit deja angajatilor numeroase programe de pensionare anticipata, a relatat site-ul CRN. Cisco si-a demonstrat deja interesul pentru software prin achizitiile recente, cum este cea a Jasper Technologies, care creeaza programe care permit companiilor sa conecteze dispozitive electronice.

Citeste si:
Bittnet: suport gratuit firmelor care își trimit angajații să...
Bittnet va oferi gratuit...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri