Depozitul va ocupa 76 de hectare, aproape jumatate din suprafata actuala a rafinariei, de 190 de hectare. Se pare ca autoritatile nu se grabesc sa emita avizele de demolare, avand in vedere ca Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, vorbeste inca din 2013 despre acest lucru.

Potrivit lui Gheorghe, depozitul ar putea fi gata in 2017, insa OMV Petrom asteapta sa obtina toate avizele necesare pentru demolarea unor instalatii.

“Situl pentru depozitul de produse petroliere va fi gata, probabil, in 2017. Depinde cand primim toate aprobarile”, a declarat Gheorghe pentru WALL-STREET.RO.

Depozitul de carburanti va fi folosit pentru stocurile obligatorii de produse petroliere. Cand a cumparat Petrom, in 2004, grupul austriac OMV a considerat ca rafinaria Arpechim nu face parte dintre activele de baza ale companiei romanesti.

Citeste si:

Asa ca, dupa o serie de tentative de a vinde rafinaria din Pitesti combinatului chimic Oltchim, principalul sau client pe partea de petrochimie, OMV Petrom a oprit definitiv activitatea la Arpechim, in 2011.

“Acest proiect este in curs, pentru ca a trebuit sa ne luam aprobarile pentru antrepozit fiscal, aprobarile pentru anumite constructii. Demolarea nu a inceput”, a adaugat Gheorghe.

Rafinaria avea o capacitate de prelucrare a circa 3,5 milioane tone de titei pe an si a fost initial proiectata ca parte a unui complex petrochimic, prima instalatie fiind inaugurata in anul 1964.

Sursa foto: Agerpres Foto