McDonald's ofera cazare gratuita angajatilor, grupul se confrunta cu o criza de personal

McDonald’s, cunoscuta mai mult pentru salariile mici decat pentru pachetele generoase de stimulente, se confrunta cu un deficit atat de mare de personal in Ungaria incat ofera cazare gratuita angajatilor din afara localitatilor unde se afla restaurantele companiei, scrie Bloomberg.

Oferta de cazare, un beneficiu rar in cele peste 100 de tari unde fast-food-ul vinde Big Mac-uri si Happy Meal-uri, este doar unul dintre stimulentele cu care angajatorii din Europa de Est incearca sa ii atraga pe angajati.

Alti angajati care primesc beneficii sunt casierii care lucreaza la Lidl in Praga si dezvoltatorii de software din Bucuresti.

Forta de munca, bataie de cap pentru angajatori

Europa de Est, considerata in trecut o regiune cu forta de munca ieftina, a devenit o bataie de cap pentru angajatori.
Imbatranirea populatiei, aversiunea fata de imigratia masiva si exodul a milioane de oameni in tari europene mai bogate au lasat mii de posturi neocupate si au dus la cresterea salariilor. Aceste tendinte au marit costurile pentru companii si risca sa duca la scaderea investitiilor in economie.

„Deficitul de forta de munca provoaca insomnie directorilor din Europa de Est. Prima intrebare pe care si-o pun investitorii inainte de a veni aici este daca vor fi capabili sa gaseasca suficienti angajati pentru ca afacerea lor sa functioneze“, a spus Robert Bencze, director in domeniul resurselor umane la PricewaterhouseCoopers.

Citeste si:
Băuturi gratuite la McDonald’s, pe 24 iulie
McDonald’s oferă băuturi...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Deficitul de forta de munca se inrautateste intr-un ritm alarmant. Numarul posturilor neocupate a crescut in Cehia cu 166% in ultimii doi ani, la circa 110.000, somajul din aceasta tara fiind printre cele mai scazute din UE.

Sursa foto: SSokolov/shutterstock.com

Cititi continuarea articolului pe adevarulfinanciar.ro

Citeste si:
Secretar de stat: Nu este un moment prielnic pentru deschiderea...
INTERVIU cu secretarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri