Statul vrea manageri privati la inca 145 de companii. CEC Bank, EximBank, Loteria si RA-APPS vor avea administratori noi. Lista completa

Statul demareaza selectarea de manageri profesionisti la 145 de companii din portofoliu, printre cele mai importante regasindu-se CEC Bank, EximBank, EximAsig, Fondul de Garantare a Creditelor, Fondul de Contragarantare, dar si RA-APPS, Loteria Romana, CNADNR, Radiocom, Romarm si filialele sale si Romsilva cu subsidiarele sale, potrivit Adevarul Financiar.

Autoritatile si institutiile care detin companiile respective, de la ministere pana la consilii locale, sunt obligate sa demareze procesul de selectie a administratorilor in termen de 50 de zile la intrarea in vigoare a normelor metodologice de aplicare ale ordonantei 109/2011.

Aceasta reglementeaza introducerea managerilor privati la companiile de stat, iar Guvernul a aprobat miercurea trecuta normele sale de aplicare. Acestea stabilesc, la randul lor, criteriile de selectie si de intocmire a listei scurte de pana la cinci candidati pentru fiecare post de administrator, a clasamentului acestora, precum si a procedurii privind numirile finale, indicatorii de performanta financiari si nefinanciari.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri