Deloitte depaseste PwC in topul celor mai mari companii de consultanta si audit

PwC a pierdut primul loc in clasamentul celor mai mari companii de consultanta si audit, in favoarea Deloitte, dupa ce a anuntat o crestere a veniturilor de doar 7%, pana la 35,9 mld. dolari in ultimul an fiscal.

Reprezentantii PwC au mai anuntat ca nivelul cresterii a fost de 1,5% luand in calcul si efectele cursului de schimb. De cealalta parte, Deloitte si-a publicat luna trecuta rezultatele financiare, veniturile atingand nivelul de 36,8 mil. dolari, dupa o crestere de 9,5%.

Diviziile de audit si asigurari de business au ramas cele mai importante surse de afaceri pentru PwC, veniturile generate de acestea urcand cu 6%, pana la 15,3 mld. dolari in anul fiscal care s-a incheiat in luna iunie.

Compania anticipeaza o crestere a numarului de clienti interesati de serviciile de management al riscului si securitate a datelor, si a anuntat recent ca are in plan sa angajeze 1.000 de specialisti in tehnologie la divizia sa britanica de asigurari de business.

In Marea Britanie si Europa, PwC, Deloitte, KPMG si EY concureaza pentru un val de contracte de audit statutar devenite recent disponibile ca urmare a unor modificari de reglementari.

Citeste si:
Noi obligații pentru sectorul criptomonedelor din România
Noi obligații pentru sectorul...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

PwC a castigat o serie de contracte profitabile cu Vodafone, Santander si HSBC, de la schimbarea de acum doi ani a reglementarilor.

La nivel global, cel mai bun ritm de crestere a fost inregistrat de ramura asiatica a PwC, care si-a marit veniturile cu 10%, in vreme America de Nord a urcat cu 7,5%, pana la 15 mld. dolari. Si in Europa afacerile PwC au crescut, dar slabiciunea relativa a lirei si a euro s-a tradus intr-o crestere de doar 2,5% a veniturilor, la 12,3 mld. dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri