Compania nu a precizat ce sume, din finanatarea obtinuta, vor fi folosite doar pentru proiectele din Romania. “Acordul semnat de Vast Resources atrage dupa sine o serie de investitii importante pentru cele doua mine administrate de britanici in Manaila, judetul Suceava, si Baita Plai, judetul Bihor”, anunta compania intr-un comunicat.

Acordul dintre cele doua companii a fost semnat in luna octombrie, iar principala conditie a acestuia a fost ca banii sa fie utilizati exclusiv in activitatile companiei Vast Resources. In ceea ce priveste proiectele din Romania, compania va moderniza linia de productie a concentratului de zinc, recent deschisa in Manaila, si va fi continua procesele de forare in vederea extinderii duratei de viata a acestei minei.

De asemenea, va fi modernizata si linia de productie de la mina din Baita Plai.Alte investitii vor fi facute in reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Faneata, judetul Bihor, in vederea reecologizarii zonei, scrie News.ro.

Vast Resources precizeaza ca va incepe activitatile miniere la mina din Baita Plai, de indata ce companiei ii va fi acordata licenta. Finantarea obtinuta de la Bracknor Fund Limited a fost realizata printr-o nota convertibila de imprumut, garantata de Vast Resources cu actiuni ale companiei, care este listata la bursa de valori din Marea Britanie.

In prezent, principalele obiective ale companiei Vast Resources pentru Romania sunt modernizarea minei de la Manaila si inceperea productiei de la mina din judetul Bihor.

Citeste si:

Compania britanica Vast Resources a anuntat anul trecut preluarea minei din judetul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, in special cupru si zinc.

Firma si a anuntat, la inceputul acestui an, investitii de aproape 7 milioane de dolari in cele doua mine pe care le controleaza in Romania: Baita Plai, judetul Bihor, cumparata in 2014, si Manaila.

In luna iulie, mina de minereuri metalice de la Manaila a vandut 900 de tone de minereu concentrat, dublu fata de media celorlalte luni, dupa investitii importante efectuate in ultimul an, potrivit Vast Resources.

Compania Vast Resources a fost fondata la sfarsitul anului 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud. In completarea activitatii din Africa, in mai 2013, Vast Resources si-a indreptat atentia catre Romania, in vederea dezvoltarii strategiei de business.