Bessadoux, care administreaza brandurile Lee Cooper, Kenvelo, Tom Tailor si Timeout, are pe plan local peste 100 de magazine obisnuite si noua magazine de tip outlet, dintre care patru in cadrul Fashion House Outlet Center si alte cinci in Bucuresti si alte orase din tara. „Cand ai 140 de magazine, sa iti eliberezi stocul printr-un outlet nu este suficient. Avem nevoie de mai multe astfel de magazine si in alte orase. Pentru noi, Romania nu inseamna doar Bucuresti, capitla este doar 20% din potentialul piatei romanestii, iar daca vrei sa faci bani trebuie sa mergi la Cluj. Clientii de acolo merg in Ungaria pentru ca e mai aproape. Avem probleme cu celelalte magazine din provincie, unde avem stocuri mari de articole vestimentare si nu stim cum sa gasim o solutie”, a mai spus Bessadoux.

Din portofoliul administrat de Bessadoux, brandul care inregistreaza cele mai mari vanzari in cadrul unui outlet este Lee Cooper. „Cu cat brandul este mai cunoscut, cu atat se vinde mai bine”, mai spune CEO-ul Montecristo Retail Group. In ultimii patru ani, retailerul a deschid 35 de magazine Lee Cooper in Romania.

La polul opus se afla Kenvelo, brand de haine medium care de asemenea detine un magazin de tip outlet in cadrul Fashion House Center Bucuresti, dar care, recunoaste CEO-ul, a intampinat dificultati deoarece este un brand care beneficiaza inclusiv in magazine obisnuite de reduceri mari.

Citeste si:

Un magazin de tip outlet poate genera un profit de 10%, de doua ori mai putin decat un magazin obisnuit. „Pentru noi, outlet-ul aduce profit, nu la fel ca in cazul unui magazin normal dintr-un centru comercial. Dar, in outlet, in timpul weekend-ului vanzarile cresc si poti ajunge la 10.000 de euro intr-o singura zi cu doar un magazin de outlet, intr-o perioada cu oferte speciale”, mai spune Bessadoux.

Fashion House este singurul operator al unui outlet profesional din Romania. In primul semestru al anului 2016, vanzarile totale realizate in cadrul outlet-ului au crescut cu 10,9%, in timp ce rata de conversie (ponderea cumparatorilor in numarul total de vizitatori) s-a majorat cu 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, valoarea medie a unei tranzactii si-a mentinut trendul ascendent cu o marire de 8,3%.

Deschis in 2008, Fashion House Outlet Centre Bucuresti are o suprafata totala de 16.000 metri patrati si gazduieste un numar vast de retaileri locali si internationali de top, printre care se numara: Puma, Adidas, US Polo, Champion, Stefanel, Collective, Mango, Tom Tailor, Benvenuti, Il Passo, Ecco, Santa Barbara, Camel Active, Reebok, Diesel, Lee Cooper, Guess, Mustang Jeans, Napoleoni, TED’s Coffee, Lacoste & Gant, Desigual, Triumph, Kenvelo si multi altii.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu