Grupul Allianz, care detin pe piata locala si Allianz-Tiriac Asigurari, a ajuns la un acord cu E.ON pentru a achizitiona un pachet de 30% din E.ON Distributie Romania, operatorul de retea de energie electrica si de distributie a gazelor naturale, ce acopera judetele din partea de nord a Romaniei.

E.ON Distributie Romania detine si administreaza o retea de conducte de distributie a gazelor naturale de peste 20.000 de km, precum si o retea de distributie a energiei electrice de peste 80.000 de km, care deservesc circa 3 milioane de clienti.

Acesta reprezinta un activ de infrastructura esential in Romania, ce functioneaza in conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit. In urma tranzactiei, E.ON va detine 56,5 % din E.ON Distributie Romania, iar Ministerul Energiei va continua sa detina cele 13,5 % ramase.

"Romania este o piata europeana cu potential. Prin aceasta investitie, vom continua sa dezvoltam si sa ne diversificam in mod substantial portofoliului de active de infrastructura de inalta calitate. Aceasta masura este in acord cu strategia de investitii a Allianz ca investitor pe termen lung", a declarat Christian Fingerle, director de investitii, responsabil pentru investitiile in infrastructura, la Allianz Capital Partners.

"Suntem incantati de parteneriatul cu E.ON si, de asemenea, cu Ministerul Energiei si suntem nerabdatori sa contribuim la succesul afacerii.", a mai spus el. Tranzactia este asteptata sa se incheie pana la finele acestui an.

Citeste si:
Revin contractele care au pus "pe butuci" companiile de energie
Contractele care au pus "pe...

Grupul german Allianz este activ si pe piata asigurarilor din Romania, prin Allianz-Tiriac Asigurari, care a inregistrat, la finele lunii iunie a.c., venituri la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate) de peste 598 milioane lei, in crestere cu aproximativ 13% fata de acelasi interval al anului precedent. In aceeasi perioada, profitul operational consolidat a urcat la 51,7 mil. lei, cu 11,5 mil. lei mai mult fata de primul semestru al anului.

Sursa foto: josefkubes / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce castiguri mai aduc fondurile atasate unei asigurari unit-linked