Japonezii de la Asahi Group vor cumpara o serie de branduri detinute de Anheuser-Busch InBev pe piata est-europeana, printre care si operatiunile Ursus Breweries din Romania. Achizitia are o valoare totala de 7,3 mld. euro, scrie Reuters.

Anheuser-Busch InBev a fost de acord sa vanda branduri precum Pilsner Urquell din Cehia, Tyskie si Lech din Polonia, Dreher din Ungaria si Ursus din Romania. Tranzactia va fi finalizata in prima jumatate a anului viitor si este cea mai mare realizata pana acum de catre grupul japonez, care a mai cumparat anterior brandurile Peroni si Grolsch.

Pe lista scurta a investitorilor interesati de aceasta tranzactie s-au numarat fondul de investitii elvetian Jacobs Holding, fondul de investitii ceh PPF, China Resources, Bain Capital si Advent International.

Prin aceasta achizitie, Asahi ajunge sa controleze 9% din piata de bere din Europa, excluzand Rusia, devenind astfel al treilea jucator ca importanta dupa Heineken (20%) si Carlsberg (12%).

Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj.

Citeste si:
Cele mai importante evenimente ale momentului
Actual: cele mai importante...

In 2015, consumul de bere din Romania a crescut cu 6% la 15,8 milioane de hectolitri. Pe cap de locuitor, consumul a fost mai mare cu 8%, ajungand la 80 litri, fata de 74 litri in 2014.

Grupul SABMiller are aproximativ 69.000 people in peste 80 de tari, cu operatiuni in Australia, Africa, Eurooa si America. Potrivit companiei, in fiecare minut se vand, la nivel mondial, peste 140.000 de sticle cu bauturi produse de SABMiller.

Sursa foto: Costi Iosif, Shutterstock

Citeste si:
Un miliardar polonez vrea sa cumpere activele producatorului Ursus
Un miliardar polonez,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine sunt aEURsvedeteleaEURt marilor tranzactii din FMCG-ul romanesc