CFR Calatori, detinut de stat, isi va plati datoriile istorice de 1,8 miliarde lei in circa 30 de ani, in cazul in care ar obtine un profit net de 60 milioane anual, in contextul in care marja de profit este limitata la 3% din total cheltuieli, potrivit informatiilor transmise vineri de catre reprezentantii companiei.

CFR Calatori a incheiat anul trecut cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde lei, in crestere cu 7% fata de 2015, si cu un profit de 1,2 milioane de lei, in linie cu rezultatele bugetate, potrivit rezultatelor preliminate trimise recent la solicitarea News.ro.

Potrivit reprezentantilor companiei, abia dupa achitarea datoriilor istorice CFR Calatori va putea sa foloseasca banii suplimentari in achizitii de material rulant sau modernizari.

”Desi CFR Calatori a inregistrat profit in ultimii ani, conform OUG 64/2001 repartizarea acestuia nu poate fi facuta catre investitii, ci doar catre acoperirea pierderilor. Profitul nu poate fi reinvestit decat dupa acoperirea pierderilor istorice acumulate de-a lungul anilor, de peste 1,8 miliarde lei”, au declarat reprezentantii companiei.

Astel, achizitii de material rulant nou pot fi facute numai din fonduri alocate de la bugetul de stat.

Citeste si:
CFR: Reduceri la calatorii de Valentine's Day si Dragobete
CFR Calatori ofera reduceri...

”CFR Calatori, din fondurile proprii de investitii care reprezinta 20% din necesar, poate face mici investitii in asigurarea conditiilor optime de exploatare a unitatilor proprii”, au precizat reprezentantii companiei.

Acestia au afirmat ca banii din subventii nu pot fi folositi pentru achizitii de material rulant, compania avand obligatia legala de a-i utiliza pentru cheltuielile realizate cu pachetul minim de servicii contractat prin Ministerul Transporturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri