A dezvoltat alaturi de sotul sau una dintre cele mai mari afaceri din domeniul tehnologiei din Romania, Quickmobile, iar de mai putin de patru ani a pus bazele unui alt business, de data aceasta in retailul de fashion, Sole Luxury Boutique. Angela Tiboc isi dedica mare parte din timp business-ului, dezvoltand si adaugand noi segmente, insa cand prinde o clipa de ragaz se deda sportului si calatoriilor.

A luat calea antreprenoriatului inca din timpul facultatii de inginerie economica, o alegere nu tocmai inspirata, din moment ce era o specializare noua care presupunea cursuri de la doua facultati separate: “Lucrurile nu s-au legat intocmai si practic am facut doua facultati intr-una, aveam si 15 examene intr-o sesiune, invatam marketing, contabilitate si economie, dar si constructii de masini. Dar a fost o experienta de viata de pe urma careia am legat legaturi si prietenii”, povesteste Angela Tiboc.

Un astfel de exemplu este intalnirea cu cel care avea sa ii devina sot si cu care mai tarziu avea sa infiinteze Quickmobile, Tudor Tiboc. “Ne-am cunoscut in timpul liceului, am ramas de atunci impreuna si consider asta o poveste mai de succes”, glumeste Angela. Ambii au inceput sa lucreze in domeniul telefoniei, intr-un magazin Dialog, iar ulterior au identificat un potential de business pe care au inceput sa-l exploateze: vanzarea de cartele preplatite Orange in afara magazinelor de specialitate, dar mult mai traficate, in alimentari sau non-stop-uri. Astfel, cei doi dezvolta o retea de distributie in patru judete din jurul Baii-Mare: Cluj, Satu Mare, Zalau si Maramures.

“La Quickmobile, zona de interes nu este doar cea de telefonie mobila, noi ne concentram si pe gadgeturi si alte produse care iti pot face viata mai usoara pe langa telefoane. Mergem mult pe zona de servicii, asta va fi o componenta importanta in viitor a unui business: ca retailerul sa ofere si servicii”, considera Tiboc. Astazi, Quickmobile este unul dintre cei mai mari retaileri online din domeniul tehnologiei, dar antreprenorii nu s-au oprit si au inceput sa dezvolte departamente si zone in functie de cum s-a dezvoltat piata romaneasca.

Un astfel de business este Sole Luxury Boutique, care in 2012 se axa doar pe distributie, pentru ca ulterior sa se extinda si in retail si sa vanda articole de infrumusetare si de lux. “In cadrul Quickmobile, eu ma ocup de tot ce inseamna diversitate, inclusiv participarea la targurile internationale si evenimenele de specialitate. Fac asta de zece ani si de-a lungul timpului am intrat in contact si cu furnizori din domeniul beauty, iar cum pe piata romaneasca nisa nu era suficient dezvoltata, ne-am gandit sa ar fi de succes un astfel de business”, povesteste Angela.

In prezent, Sole Luxury Boutique detine in portofoliu peste 300 de branduri, printre care Bvlgari, Dolce&Gabbana, Lalique, Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, Chloe, Tom Ford, Ralph Lauren, Michael Kors, Moschino, Yves Saint Laurent sau Estee Laudeer.

In plus, familia Tiboc este implicata si-n alte afaceri: platforma de crowfunding sprijina.ro sau espresso bar-ul Brewtiful.

Timp liber: intre business si relaxare

Angela Tiboc

Agenda Angelei este structurata in functie de evenimentele internationale importante ce au loc in industriile de tehnologie si de fashion. Astfel, primavara este rezervata tehnologiei, cand echipa Quickmobile participa la targurile de profil – Targul International de Telefonie Mobila din Barcelona, Consumer Electric Show din Las Vegas sau cel din Shanghai – iar pentru business-ul Sole, fashion week-urile, targurile internationale de moda sau lansarile de colectii noi ii ocupa tot restul timpului.

Iar in ceea ce priveste timpul liber, destul de limitat de altfel, antreprenoarea se dedica sportului: de la yoga, box, jogging si inot, la muay thai, ultima sa pasiune, care spune ca o elibereaza de toata energia negativa. Iarna schiaza, iar vara practica windsurfing-ul, intr-o locatie de langa Viena, unde ajunge mai des decat pe litoralul romanesc, dat fiind ca este mai aproape de acea zona.

O zi obisnuita din programul sau incepe si sfarseste la birou, la 7 seara, alaturi de echipa Quickmobile, pe care o considera ca o familie. “Cea mai mare atentie o acord business-urilor care sunt foarte importante pentru noi, pentru ca avem planuri de extindere si dezvoltare”, incheie antreprenoarea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri