Grupul Voici La Mode lucreaza in parteneriat cu Marks & Spencer inca din anul 1960 si opereaza patru magazine in sistem de franciza M&S in Nicosia, Cipru. Grupul intentioneaza sa aduca si alte marci internationale pe piata romaneasca.

Wall-Street.ro a scris despre acest subiect inca de la inceputul anului, cand Jonathan Glenister, director regional Marks & Spencer pentru Europa, China si India, declara, in cadrul unui interviu, ca incearca sa gaseasca o solutie pentru a nu inchide magazinele.

Decizia a fost luata pe baza analizei strategice realizate in noiembrie 2016 de Marks & Spencer cu privire la activitatea sa internationala, in urma careia a rezultat propunerea ca M&S sa opereze pe mai putine piete cu magazine aflate integral in proprietatea sa si sa se concentreze mai mult pe activitatile derulate prin societati mixte si in regim de franciza. Analiza a inclus propuneri de inchidere a celor sase magazine Marks & Spencer din Romania si, in cadrul unui amplu proces de consultare, Marks & Spencer a analizat diverse oportunitati in vederea identificarii alaturi de terte parti a unei alternative viabile din punct de vedere comercial la aceste propuneri.

Marks & Spencer si Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la conditiile aferente vanzarii si intra acum in ultima etapa de finalizare a tranzactiei, etapa care include discutiile finale cu proprietarii spatiilor comerciale si pregatirea operationala pentru transfer.

Sursa foto: Shutterstock