Gigantul spaniol detine pe plan local toate cele opt branduri ale sale: Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti si Uterque. Acesta din urma a fost adus pe plan local la inceputul anului, cand a deschis primul magazin din tara in Baneasa Shopping City.

Uterque, care comercializeaza genti, incaltaminte, bijuterii si accesorii, dar si articole vestimentare, era prezent pe piata romaneasca doar prin intermediul magazinului online, care vinde inca de anul trecut. Grupul Inditex detine in Romania 123 de magazine pentru toate brandurile, dar si shop-uri online pentru fiecare.

La nivel de grup, Inditex a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 296 milioane euro (1,33 miliarde lei) cu toate brandurile, mai putin Uterque, care a inceput sa vanda pe plan local anul acesta. Afacerile retailerului sunt in crestere cu aproximativ 30% fata de anul anterior, cand a raportat o cifra de afaceri de 236 milioane euro ( un miliard lei).

In ceea ce priveste profitabilitatea, Inditex Romania a obtinut anul trecut un profit net de 48,6 milioane euro (218 milioane lei), in crestere cu 50% fata de 2015, cand acesta s-a situat la pragul de 32,7 milioane euro (145,7 milioane lei).

Sursa foto: Viorel Dudau/Dreamtime