"Pe baza performantelor noastre de la jumatatea acestui an, am estimat o crestere a vanzarilor de aproximativ 5% pentru intregul an”, a comentat asupra rezultatelor Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Vanzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 5% in primul semestru al acestui an, pana la 20,5 miliarde de franci elvetieni. Noile medicamente destinate tratamentului unor tipuri de cancer pulmonar, cancer de vezica urinara si scleroza multipla au adus jumatate din cresterea vanzarilor diviziei de farmaceutice, in timp ce unul din produsele pentru tratamentul cancerului de san si-a continuat trendul pozitiv al vanzarilor.

In Europa, vanzarile diviziei de farmaceutice a Grupului Roche au fost stabile, cresterile inregistrate de medicamentele destinate cancerului de san si afectiunilor reumatologice fiind contrabalansate de vanzari in scadere pentru unele dintre medicamentele mature din portofoliul companiei. In Statele Unite, vanzarile companiei au crescut cu 8%, in timp ce in Japonia au fost stabile. In celelalte regiuni geografice, vanzarile Grupului Roche au crescut cu 5%.