Pentru ca munca pe care o desfasoara este considerata “complexa” si raspunderea este mare, toti salariatii RATB cu functii de conducere beneficiaza, LUNAR, de indemnizatii “de conducere”, in procent la salariul de baza. Astfel, un contabil sef primeste bonus 19% suplimentar din salariu, un medic coordonator 34%.

Un director general adjunct primeste, de asemenea, 40% indemnizatie, in timp ce un inginer sef, 20%.

Toate acestea se acorda, repetam, LUNAR. Mai mult, spre finalul acordului semnat in data de 09.08.2017, aceste indemnizatii “se acorda de la data numirii in functia de conducere”.

RATB este una dintre regiile cu cel mai mare numar de angajati din tara, circa 11.000 de oameni. Bugetul RATB este enorm – 121 de milioane de euro. Gabriela Firea promitea, la inceputul mandatului, acum mai bine de un an, ca va reinnoi flota auto a companiei. Intre timp nu a facut acest lucru – mai rau, mai multe tramvaie au luat foc, cu calatori inauntru, sau autovehiculele au fost implicate in accidente rutiere sau nu sunt dotate corespunzator pentru a functiona.

Peste 260 de angajati ai RATB au functii de conducere.

In 2014, salariul mediu anual la RATB a fost 46.378 lei, adica 3.864 lei pe luna.

Aceste sporuri au fost anuntate pe fondul eliminarii sporurilor si tichetelor de masa pentru medici rezidenti, acolo unde sunt, dar si bursa si nici marire de salariu nu primesc. In Romania sunt, in prezent, circa 15.000 de medici rezidenti cu salarii de pana la 2.200 de lei.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) este condusa de un general de brigada, fost director al Autoritatii Navale Romane si fost ofiter in serviciul secret al Ministerului de Interne, sef al Corpului de Control al primarului Gabriela Firea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri