Colaborarea dintre cele doua entitati in ceea ce priveste cartele comune de calatorii s-a intrerupt in 2014, cand Metrorex a reclamat plata unor datorii in valoare de 17,3 milioane lei de catre RATB.

”Vom relua in acest an un sistem comun de cartele pentru calatori pentru RATB si Metrorex. RATB si-a platit o mare parte a datoriilor catre Metrorex”, a spus Costescu.

In 2014, Metrorex a acuzat RATB ca refuza sa plateasca sume incasate inca din 2013 pentru calatoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ. Conducerea companiei preciza ca datoria creste lunar cu 2 milioane de lei.

Citeste si:

Reprezentantii RATB au admis, in martie 2014, ca regia avea o datorie catre Metrorex de 17,3 milioane de lei, din care fusese platita doar o parte.

Costescu a anuntat, joi, ca a fost demarat proiectul magistralei 6 de metrou, care va lega Bucurestiul de Aeroportul Henri Coanda.

Documentele necesare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a indicatorilor tehnico-economici au fost finalizate, astfel ca hotararea ar putea fi aprobata de catre executiv in luna iunie., a precizat ministrul.

Sursa foto: metrorex.ro