Metrorex a retras cardurile care putea fi folosite atat la metrou cat si pe mijloacele de transport in comun, din cauza datoriilor de aproximativ 15 milioane lei pe care RATB le are de platit companiei, reprezentantii regiei spunand ca suma a ramas neachitata "in contextul economic dificil".

Metrorex nu mai accepta, din 14 martie, la plata calatoriei cu metroul cardurile Activ emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB - Metrorex. Decizia a fost anuntata in urma incetarii contractului incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si SC Metrorex SA.

Reprezentantii RATB au precizat, marti, ca Metrorex a renuntat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei catre compania de transport. Potrivit acestora, la sfarsitul anului trecut, debitul catre Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la inceputul anului, 2.123.193 de lei, iar marti urmeaza sa fie platita suma de 1.993.523 de lei.

Datoriile au ramas neachitate nu din rea vointa, ci in contextul economic dificil traversat in ultimul an - RATB

"Dorim sa-i asiguram pe partenerii nostri ca RATB va depune toate efortuile pentru a-si onora obligatiile de plata", au spus reprezentantii RATB, care precizeaza ca datoriile au ramas neachitate "nu din rea vointa", "ci in contextul economic dificil traversat in ultimul an".

Citeste si:
Atentie! Se inchid aceste statii de metrou
Atentie! Aceste statii de...

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de calatori foloseau luna cardurile Activ. Pe cardurile Activ, functionale din 2006, calatorii puteau depune bani atat pentru transportul cu mijloace RATB, cat si cu metroul.

Conducerea RATB a facut un apel la conducerea Metrorex sa revina asupra deciziei luate, pentru ca cetatenii sa poata beneficia si pe viitor de facilitatile incluse in oferta comuna.

"Apreciem ca integrarea tarifara a celor doi mari operatori de transport public din Capitala este o solutie benefica pentru publicul calator, care are la dispozitie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport", a precizat RATB.

Citeste si:
RATB va instala cinci automate de cumparat titluri de calatorii
CGMB pregateste modernizarea...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017