Metrorex si Regia Autonoma de Transport Bucuresti introduc la vanzare, incepand de duminica, biletul unic, o facilitate pentru care pot opta calatorii ambilor operatori de transport din Bucuresti.

"De maine (duminica n.r), noile titluri de calatorie pot fi achizitionate atat de la casieriile Metrorex cat si de la cele ale RATB. De asemenea, celelalte titluri de calatorie existente ale Metrorex raman valabile, fara a suferi modificari", precizeaza reprezentantii Metrorex intr-un comunicat remis, scrie Agerpres.

Cu biletul unic Metrorex - RATB se pot efectua calatorii multiple cu metroul si mijloacele de transport de suprafata ale RATB intr-un interval de 60 de minute. Ultima validare se poate efectua cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite, de o ora, fiind permisa calatoria pana la capatul liniei RATB sau pana la iesirea din statiile Metrorex.

Costul biletului unic este alcatuit din costul biletului RATB, in valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, in valoare de 2,50 lei, la care se adauga costul cardului si cheltuielile cu mentenanta. Noile titluri de calatorie, care pot fi utilizate in toate statiile de metrou, sunt: bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 5 lei, bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 34 de lei si abonament de o zi (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 17 lei.

Biletele unice vor putea fi incarcate pe suport contactless ultralight si validate, atat la portile de acces din statiile de metrou, cat si la validatoarele din mijloacele de transport de suprafata. Implementarea noilor titluri de calatorie a fost agreata prin Acordul de principiu privind oferta tarifara integrata pentru sistemul de transport public din municipiul Bucuresti semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, in data de 29 noiembrie 2017.

Citeste si:
Noi confirmari pentru metrou in Drumul Taberei
Noi confirmari pentru metrou...

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Tudor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum va fi introdusa gratuitatea pentru transportul public