8 Noiembrie 2006

Parsons Brinckerhoff Power, consultantul pentru restructurarea sistemului energetic

Firma Parsons Brinckerhoff (PB) Power va realiza studiul privind restructurarea sistemului energetic romanesc, contractul urmand sa fie semnat pana la inceputul lunii decembrie, a declarat pentru NewsIn, Razvan Purdila, director pentru piata de capital in cadrul Transelectrica. "in acest moment ne aflam in procedura intermediara. Timp de 15 zile, vom astepta eventualele contestatii, apoi vom semna contractul cu firma PB Power", a afirmat Purdila.

La randul sau, directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, a precizat, pentru NewsIn, ca, in perioada imediat urmatoare, va fi publicat in Monitorul Oficial anuntul referitor la firma castigatoare. "Firma a fost aleasa in baza unui caiet de sarcini, din care au fost luati in consideratie mai multi indicatori, cum ar fi experienta, performanta, garantiile", a adaugat Gal.

Directorul general al Transelectrica a mai precizat ca, pana la mijlocul lunii ianuarie, va trebui sa fie terminata prima faza a studiului, care va cuprinde o viziune de ansamblu asupra modului in care firma de consultanta urmareste restructurarea sistemul energetic romanesc, urmand ca, pana in primavara anului urmator, studiul sa fie finalizat.

Trei companii de consultanta ( MVV Consulting Anglia, Parsons Brinkeroff Germania si KPMG Romania) au depus oferte pentru restructurarea sistemului energetic, din cele 11 care au cumparat caietul de sarcini.

In a doua parte a lunii octombrie, ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a declarat ca firma de consultanta aleasa de Transelectrica pentru restructurarea sistemului energetic va trebui sa stabileasca si lista obiectivelor care nu vor fi niciodata privatizate.

Ministerul Economiei si Comertului va stabili, pana la 15 decembrie 2006, obiectivele strategice din domeniul energetic, la care statul va pastra controlul. Potrivit lui seres, pe aceasta lista se vor regasi Portile de Fier 1 si 2, Hidrocentralele de la Vidraru si Lotru si hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, care urmeaza sa fie construita, precum si unitatile 1 si 2 de la Cernavoda si alte capacitati de productie energie.



Citeste si