Kaufland Romania anunta ieftinirea pretului oualor de la micii fermieri romani, în contextul in care scumpirea alimentelor din ultima vreme, in special a oualor, untului si a unelor produse din carne, a fost pusa de catre presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, pe seama deficitului bugetar.

Zilele trecute, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, spunea ca scumpirile ar putea fi un efect al cresterii deficitului bugetar. "Excesul de cerere din deficitul bugetar se duce in importuri, creste deficitul comercial. Deci daca am deficit bugetar acesta atrage importurile, ceea ce genereaza o scadere a cursului si genereaza inflatie. Intrucat mare parte din alimente sunt importate, iar leul scade fata de euro, acestea genereaza o crestere a preturilor. Sunt legi ale economiei", a explicat Chiritoiu.

Declaratia a fost facuta in urma unei sesizari venite din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care suspecta o intelegere intre comercianti, in conditiile in care fermierii reclama faptul ca vand produsele catre retaileri la preturi mai mici decat in urma cu cateva saptamani.

Astazi, Kaufland Romania a reactionat printr-un comunicat de presa in care anunta ieftinirea oualor livrate retailerului de catre Cooperativa Agricola ”Tara Mea”, unul dintre partenerii Kaufland.

”Kaufland Romania si Cooperativa Agricola Tara Mea inteleg nevoia consumatorilor de a beneficia de cele mai bune preturi si vin in sprijinul acestora modificand incepand de astazi, 23 noiembrie, pretul unui cofraj de 30 de oua de la Cooperativa Agricola Tara Mea de la 23,49 lei la 19,99 lei in toate magazinele Kaufland din Romania. Pretul pe ou ajunge astfel la aproximativ 0,66 lei”, spun reprezentantii Kaufland Romania.

Cooperativa Agricola „Tara Mea” este o asociatie a micilor fermieri romani si furnizeaza oua in magazinele Kaufland.. Kaufland Romania a inaugurat ieri, 22 noiembrie, primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca, in parteneriat cu Cooperativa Agricola Tara Mea si cu sprijinul Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Denumita Raftul Romanesc, initiativa creste prezenta carnii de porc autohtone la raft in magazinele Kaufland, sprijinind astfel dezvoltarea micilor fermieri romani. Cel mai mare retailer din Romania isi propune, prin acest parteneriat, sa comercializeze in magazinele sale, in termen de trei ani, carnea provenita de la 300.000 de porci crescuti in Romania si hraniti cu furaje ce provin, de asemenea, de pe plan local. Programul Raftul Romanesc a debutat deja, in acest moment Tara Mea livrand 400 de porci in fiecare zi catre reteaua de retail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri