Hotelul Cismigiu marcheaza 105 ani de existenta, dar si cinci ani de la redeschiderea sa, in decembrie 2012, dupa lucrari de reamenajare si consolidare care au costat peste 15 milioane de euro, a declarat Alejandro Solano Gallego, unul dintre actionarii grupului Hercesa Cismigiu.

"Gradul de ocupare a hotelului a crescut continuu de la deschiderea hotelului, in decembrie 2012, pana la 85-88 % in lunile de varf ale anilor 2016 si 2017. Marea majoritate (90-95 %) a clientilor sunt straini, iar ospitalitatea autentica este motivul care-i determina pe acestia sa revina intr-un procent foarte mare (peste 85 %). Pe baza referintelor primite pe Booking.com si Tripadvisor, Hotelul Cismigiu se afla in top 3 hoteluri din Bucuresti in perioada 2014-2017", a afirmat Alejandro Solano Gallego, in cadrul unei receptii oferite cu ocazia sarbatoririi celor 105 ani 'de viata' ai unitatii hoteliere, scrie Agerpres.

In prezent, hotelul de pe Bd. Regina Elisabeta cuprinde 60 de apartamente cu doua camere, jumatate dintre ele fiind dotate cu mobilier modern de birou si bucatarie - adaptate sejururilor pe termen lung. Hotelul dispune, totodata, de sapte sali de conferinte, care au gazduit - pe parcursul ultimului an - peste 1.500 de reuniuni, de la meeting-uri de management de 10-15 persoane, pana la prezentari in amfiteatrul Cervantes, cu o capacitate de 130 de locuri.

Cladirea in care functioneaza hotelul gazduieste Institutul Cultural Spaniol Cervantes, Libraria Humanitas Cismigiu, la ultimul etaj Restaurantul 'Ici et La', iar la parter Beraria Gambrinus. "Compania Hercesa detine afaceri in domeniul imobiliar si industrial, fiind prezenta si in Romania inca din anul 2004. Pe langa Romania, detinem un portofoliu important de proiecte rezidentiale in curs de dezvoltare in Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Maroc, Ecuador, Panama si Mexic", a mai spus Alejandro Solano Gallego.

Hotelul Cismigiu a purtat mai intai numele de Palace Hotel, fiind construit in 1912 de arhitectul aroman Nicolae Pissiota. Unitatea si-a deschis portile in anul 1913, avand o capacitate de 200 de camere. Instituirea regimului comunist in Romania, in anul 1948, duce la nationalizarea hotelului, caruia i se schimba denumirea din 'Palace' in '6 Martie' - data instaurarii guvernului comunist Petru Groza (1945). In 1990, hotelul se transforma in camin al studentilor de la Academia de Teatru si Film, iar in 1995 cladirea este inchisa din cauza conditiilor mizere. Dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa a achizitionat Hotelul Cismigiu in anul 2004, fiind prima cladire detinuta in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri