Constructia din apropierea Parcului Cismigiu din Capitala dateaza de la inceputul secolului XX si a adapostit in trecut Hotelul Cismigiu si beraria Gambrinus. Lucrarile de constructie pentru cladirea cumparata de Hercesa au inceput in urma cu trei ani, in septembrie 2009 si au absorbit o valoare totala de aproximativ 15 milioane euro.

"A trebuit sa solutionam multe probleme de ordin tehnic, avand in vedere ca nu este vorba de consolidarea unei cladiri, ci de o constructie complet noua care pastreaza aceeasi fatada istorica”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, directorul general al Hercesa Internacional in Romania si Bulgaria.

Suprafata totala construita este de 9.790 mp, iar proiectul cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul unu si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele doi, trei, patru si cinci.

Citeste si:

Pentru aceste spatii comerciale, Hercesa negociaza cu companii interesate sa readuca la viata beraria Gambrinus si cu un brand de cafenele. Compania mai poarta discutii cu firme pentru a deschide o sucursala de banca, o farmacie sau o librarie.

„Suntem in discutii avansate cu mai multi retaileri de renume care isi doresc sa deschida noi locatii in cladirea Cismigiu, dar se vor alege acele destinatii care vor aduce un plus de valoare cladirii”, au mai spus reprezentantii Hercesa.

Hercesa si-a inceput activitatea in Romania in anul 2004, odata cu achizitionarea cladirii Cismigiu.