Decembrie este momentul in care privim catre oamenii din jur, analizam relatii, pregatim liste de cadouri si, odata cu ele, implicit, stabilim si lista / topul oamenilor care conteaza in viata noastra - personala sau de business.

Traditionalul dar de Craciun poate fi o bifa pe o lista de to do-uri sau, dimpotriva, un demers purtator de mesaj. In ambele variante, destinatarul va percepe intentia (x s-a gandit la mine), dar si mesajul, din cat de apreciat il face sa se simta darul primit (“ook, inca un cozonac…”).
A primi si a oferi daruri este un gest obisnuit. A le face sa fie memorabile si cu efect presupune ceva mai mult timp alocat si un demers de analiza.
Pentru ca darurile pe care le oferiti Craciunul acesta sa transmita mesaje, sa ramana pe retina emotionala mai mult de o zi si sa creeze impresia pe care v-o doriti, aducem astazi cateva idei pentru alegeri inspirate si potrivite.

Cum sa alegi un dar memorabil si cu efect - CheckList
Oricui ai in plan sa oferi un dar, verifica, atunci cand analizezi diverse optiuni, daca acestea trec testul de mai jos:

Mesajul meu pentru partener
Il cunosc si tin cont de ceea ce ii place? Ii apreciez acele calitati care sunt valoroase pentru mine, ca partener de viata sau de afaceri? Alegerea darului va transmite daca doresti sa il pui in valoare pe destinatar sau exlusiv pe tine, cel care ofera.
Potrivit sau nepotrivit
Un dar potrivit este acela care se refera la valorile si credintele destinatarului. Exemplu: daca este antreprenor, un dar cu concept si executie in Romania va fi cu siguranta potrivit si apreciat.
Memorabilitate
Un dar este cu atat mai memorabil cu cat raspunde mai bine acestor 2 provocari: il face pe destinatar sa se simta intr-un anume fel (acceseaza emotiile); depaseste “a avea” si stimuleaza “a fi” (creeaza o experienta).

Experiente si emotii pozitive in dar
Sa transformi o pasiune a unui partener intr-un dar inspirat pentru acesta este un demers usor de facut, daca iti activezi creativitatea. Si iata cum:
De la consumator de ciocolata, la creator de ciocolata
Cand luati masa impreuna, isi comanda de cele mai multe ori desert, iar acesta are intotdeauna si ciocolata? Pune-i in valoare gustul si fa ca ciocolata sa devina o experienta la un alt nivel, oferindu-i in dar o sesiune privata intr-un atelier de praline si sansa de a crea propriile delicii dulci, ghidat de profesionisti. Experienta ciocolatei va fi pe deplin pusa in valoare apoi, de un masaj si impachetari cu acelasi ingredient delicios!
Ideea Complice o gasiti in detaliu aici: https://www.complice.ro/ cadou/just-chocolate/

Cadouri “la inaltime”
Ii place adrenalina. Se vede asta in ritmul de viata, stilul de a conduce masina, felul in care priveste si raspunde provocarilor. Inspirat de adrenalina, experienta unui zbor cu elicopterul sau a unui salt cu parasuta poate fi un dar potrivit inclusiv pentru un partener de afaceri caruia ii transmiti, astfel, aprecierea ta fata de curajul sau de unicitatea sa.
Mai multe variante, Complicii au pregatit aici
https://www.complice. ro/cadou/the-glam-experience/
https://www.complice.ro/cadou/up-and-flying/

Fapte bune, sub bradul de Craciun
Uneori, consideram ca cel mai frumos cadou pentru noi insine este a darui celorlalti. Avem suficient si ne dorim sa intoarcem celor care au primit mai putin decat noi, facand ca lumea sa fie un pic mai buna prin gesturile noastre.
De Craciun, pune-i partenerului tau sub bradul de Craciun o fapta buna pe care o faci in numele sau. Oferindu-I o racheta de tenis sau tricoul cu autograful lui Victor Hanescu, intregul buget alocat de tine cumpararii cadoului de pe www.complice.ro va fi donat integral catre HOSPICE si copiii din Casa Sperantei.
https://www.complice.ro/cadou/racheta-semnata-v-hanescu-2-hospice/
https://www.complice.ro/cadou/tricou-semnat-v-hanescu-2-hospice/

Craciun cu dorinte implinite!
Gandurile bune sunt primul pas catre dorinte implinite. De Craciun, le poti da forma!
Pune in brad un glob special de Craciunul acesta, unul umplut cu puf de papadie, care poate indeplini dorintele. Un dar potrivit tuturor celor dragi, al caror nume se afla pe lista de cadouri.
https://www.complice.ro/cadou/christmas-wishes/

Articol oferit pentru inspiratie de Oana Pascu, fondator www.complice.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri