Dr.Max, cea mai mare retea de farmacii din Europa Centrala, devine principalul operator farmaceutic de pe piata romaneasca si unul dintre primele patru lanturi de farmacii din Europa prin achizitia A&D Pharma Group. Astfel, retelele Sensiblu si Punkt, distribuitorul Mediplus si A&D Pharma Marketing & Sales vor avea un nou proprietar, respectiv Penta Investment, potrivit unui comunicat al companiei.

Lantul international de farmacii Dr.Max a finalizat contractul de achizitie a grupului A&D Pharma prin GLEBI HOLDINGS PLC. Tranzactia dintre A&D Pharma si Penta Investment mai trebuie sa obtina acordul autoritatilor pentru concurenta, dar valoarea acesteia nu va fi facuta publica, se arata in comunicat.

A&D Pharma detine retelele Sensiblu si Punkt, distribuitorul Mediplus si A&D Pharma Marketing & Sales - una dintre cele mai mari platforme de marketing si vanzari farmaceutice din Europa Centrala si de Est. Lantul de farmacii Sensiblu a realizat anul trecut cifra de afaceri de 372 milioane euro si un profit de 7 milioane euro. In acelasi timp, farmaciile Punkt au inregistrat in 2016 pierderi de 2 milioane euro, avand o cifra de afaceri de 16 milioane euro. Astfel, profitul total A&D Pharma din retail a fost de circa 5 milioane euro.

Dr.Max opereaza deja 31 de farmacii in Romania de la preluarea retelei de farmacii Arta in luna iunie a acestui an. In urma preluarii celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente si a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajati, Dr.Max va deveni liderul pietei farmaceutice din Romania: "Prin achizitia grupului A&D Pharma, Dr.Max isi intareste prezenta in Europa Centrala si isi consolideaza pozitia de lider in segmentul serviciilor complete de sanatate din Europa", a precizat Leonardo Ferrandino, CEO-ul farmaciilor Dr.Max.

Totodata, Dr.Max opereaza peste 1.300 de farmacii in Europa Centrala si de Est cu vanzari totale de 1,25 miliarde euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vanzarile Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro, iar compania va deveni un jucator la nivel european cu peste 12.000 de angajati.

Dr.Max este detinut de Penta Investments, care a dezvoltat si continua sa dezvolte cu succes numeroase proiecte de sanatate in Europa Centrala si de Est. Pe langa farmacii, compania acorda atentie administrarii de spitale si institutii medicale, iar portofoliul sau include si o companie de asigurari de sanatate in Slovacia.

Penta este un grup de investitii din Europa Centrala fondat in 1994. Pe langa sectorul de sanatate, grupul desfasoara si activitati de servicii financiare, productie, retail, dezvoltare imobiliara si mass-media. Companiile din portofoliul grupului angajeaza peste 32.000 de persoane, iar activele grupului se ridicau la 8,5 miliarde euro in 2016.

Sursa foto: Shutterstock / Tero Vesalainen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri