Lantul de farmacii Punkt, parte a grupului A&D Pharma, si-a intarit pozitia pe piata prin achizitionarea si integrarea a 46 de farmacii din reteaua Belladonna.

“Odata cu integrarea celor 46 unitati noi in lantul de farmacii Punkt reconfirmam faptul ca suntem un grup dinamic. Nu ne vom opri aici, vom continua sa ne dezvoltam pentru a le asigura pacientilor si clientilor servicii si produse la preturi accesibile", a precizat Leonardo Ferrandino, CEO interimar A&D Pharma si presedinte & CEO Dr.Max Group.

Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei, ceea ce marcheaza o noua etapa in procesul de integrare a celor 46 de farmacii, proces care se va intinde pe parcursul mai multor luni.

Ca urmare a achizitionarii farmaciilor Beladonna din Bucuresti, peste 180 de noi angajati se vor alatura Grupului A&D Pharma.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finantelor, Belladonna a ingresitat in 2017 o cifra de afaceri de 4,1 milioane lei si un profit de aproape 250.000 lei.

A&D Pharma face parte din grupul de societati controlate de fondul de investitii Penta Investments, un grup specializat in investitii in diferite sectoare. Totodata, A&D Pharma opereaza trei linii de business: Mediplus – unul dintre liderii de piata in domeniul distributiei de produse farmaceutice, lanturile de farmacii Sensiblu si Punkt si A&D Pharma Marketing&Sales.

Grupul Penta Investments activeaza pe piata medicala din Romania, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanturilor de farmacii Sensiblu, Punkt si Arta. Pe piata comertului cu ridicata de produse farmaceutice si parafarmaceutice, Grupul Penta Investments este prezent, in principal, prin Mediplus Exim SRL.

Dr. Max a intrat pe piata romaneasca in urma cu doi ani si astazi isi desfasoara activitatea in 8 tari din Europa (Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Italia, Serbia, Ungaria si Bulgaria) cu peste 2.100 farmacii, venituri de 2.7 miliarde euro si peste 15.500 angajati.


Sursa foto: Shutterstock / petrmalinak

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tendinte in farma: ce tratamente si inovatii vor aparea pe piata